Програмата за качеството на въздуха на Столична община има изведени

...
Програмата за качеството на въздуха на Столична община има изведени
Коментари Харесай

СО: Към момента няма данни за замърсяване на въздуха в следващите дни

Програмата за качеството на въздуха на Столична община има изведени другите източници на замърсяване, включително превоз, проведени и неорганизирани пластмаси, промишленост и битово и отопление. Това сподели зам. - кметът на София Йоана Христова, по време на инспекция на комини с филтри в " Красна поляна ", съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".
" За другите сезони, надлежно процентът е друг, само че над 50% е замърсяването от превоз, над 40% е замърсяването от битово отопление и надлежно останалото се дължи на други източници. Факт е, че пиковете, които виждаме през зимата се дължи на битовото отопление, главно на дърва и въглища ", добави Христова.
" Финансирането на филтрите идва от утвърдена стратегия от Столичен общински съвет в границите на която е планувано до 2023 година да могат да се инсталират над 2 000 филтъра при обезпечен финансов запас ", изясни зам. - кметът на София.
" В момента на база прогнозата, която излезе през вчерашния ден имаме планувани с изключение на апелите, които вършим към жителите в такива дни, имаме в допълнение инспекции, които текат от Столичен инспекторат в разнообразни обекти ", означи още тя.
" Съобразно прогнозата за днешния ден бяха въведени и буферните паркинги. Това гратис паркиране е направено за да оставите колата си на тези буфери паркинги и да употребявате градския превоз. Имаме много запълняемост в дните, в които буферните паркинги към метрото са безвъзмездни. Програмата за идващите дни ще се осъвремени в ранен следобяд, за момента не демонстрира замърсяване за идващия ден ", сподели Йоана Христова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР