Програма Ирис ще подкрепя засегнатите от кризата с коронавируса семейства

...
Програма Ирис ще подкрепя засегнатите от кризата с коронавируса семейства
Коментари Харесай

Програма “Ирис“ ще подпомогне с 620 хил. лв. засегнати от Covid-19 деца и техните семейства

Програма " Ирис " ще поддържа засегнатите от рецесията с ковид фамилии в България. Програмата е основана по самодейност на Българския дарителски конгрес, Национална мрежа за децата и Фондация “Работилница за цивилен начинания “ и ще финансира цивилен начинания (на читалища, нестопански организации, инициативни групи), като оптималният размер на безвъзмездното финансиране на един план е 20 000 лв..

Програмата ще е ориентирана към поддръжка на засегнатите от Covid-19 фамилии, гарантиране на главните им потребности, както и намаляването на заплахата от разлъка сред деца и родители. Програмата ръководи от Фондация “Работилница за цивилен начинания “, а главен донор е Фонд “Мечтата на Таня “. Той е специфична самодейност в памет на Таня Ковачева – деятел за правата на детето и персона с извънреден принос за уязвимите български фамилии. Фондът на нейно име е основан от фондация Оук след кончината ѝ и се ръководи посредством организацията Суис Филантръпи.

Фонд “Мечтата на Таня “ катализира напъните на своите сътрудници в България за създаване на общество, в което всяко дете пораства в семейство и идващите генерации не помнят домовете за деца без родителска грижа.

Благодарение на фонда “Мечтата на Таня “ стратегия “Ирис “ ще даде финансов запас на стойност 620 000 лв. като незабавна помощ за дейности, които ще укрепят уязвими фамилии в условия на пандемия и икономическа рецесия. Програмата е отворена за спомагателни дарения от частни донори. Сред първите донори е Фондация Институт " Отворено общество “. Дарения могат да се създадат посредством изпращане на DMS IRIS на къс номер 17777 , посредством Platformata.bg или дирекнто по банкова сметка на ФРГИ.

Всички условия за разпределяне на финансирането могат да бъдат открити на www.frgi.bg
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР