Прогнозата за покачване на цените заради наредба № Н-18 вече

...
Прогнозата за покачване на цените заради наредба № Н-18 вече
Коментари Харесай

Голям IT-експерт: Хотелите и заведенията поскъпват сериозно

Прогнозата за повишаване на цените поради разпоредба № Н-18 към този момент е действителност. Това изясни в предаването „ Важното, казано на глас “ по bTV Radio ръководителят на Българската асоциация за развиване на бизнес програмен продукт Ясен Танев.

„ Цените в IT бранша се качиха. В момента няма хора, а който има нужда да извърши нещо отвън графиците – му коства по-скъпо.

Колегите от ресторантьорския, хотелиерския бизнес имат своите изчисления. Това, което аз съм чул е, че приказват за повишаване от порядъка на 20-30%, откакто наредбата влезе в действие на 1 февруари “, изясни Танев.

Важни вести за огромната смяна в заведенията за хранене

По думите му Наредба № Н-18 не е единствено софтуерна разпоредба: „ Тя трансформира метода, по който българският бизнес е работил до момента.

Промените ще се отразят на всички – от дребното магазинче, което употребява касов уред до интернационалната огромна компания.

Това, което е ужасно е, че наредбата изисква достъп до цялата база данни посредством инструмент с отворен код.

Реално Национална агенция за приходите може да изтегли всички данни. Например, доставни цени, себестойности, предписания, написания на графици, логистични схеми, имена на клиенти и техните привички. “, изясни още специалистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР