Прогнозата за доставките през 2020 г. остават занижени заради пандемията

...
Прогнозата за доставките през 2020 г. остават занижени заради пандемията
Коментари Харесай

A.P. Moller – Maersk предупреди за забавяне на търговията през 2020 г.

Прогнозата за доставките през 2020 година остават занижени поради пандемията от ковид, предизвести A.P. Moller - Maersk в последния си счетоводен доклад. Според компанията, която е най-големият морски снабдител в света, търсенето на световно ниво ще остане ниско до края на годината.

" Глобалното търсене на доставки на контейнери се чака да се намали през 2020 година, като преди пандемията от ковид то растеше с сред 1 и 3%. Лекият растеж на поделението ни Ocean се чака да е с темпа на или малко по-нисък от междинния ни пазарен напредък. "

Поради тази причина, през първото тримесечие колосът намали на половина финансовите разноски през актуалната година по отношение на предходната. Най-сериозно ще е свиването точно в подразделението Ocean, където те са били свити от 469 млн. $ до 175 млн. $, а единственият им отдел, където се следи повишаване, е Logistics & Services - от 9 до 23 млн. $. Общите финансови разноски на групата са спаднали от 778 до 310 млн. $.
 Икономиката на България през март: 18% спад в търговията, 11% в строителството и 5% в производството
Икономиката на България през март: 18% спад в търговията, 11% в строителството и 5% в производството

Данните за април ще покажат още по-голям срив

Въпреки проблемите
Всичко за Вашата сватба
на пазарите и към момента високите цени на горивата през първите три месеца на годината, от компанията въпреки всичко са постигнали позитивни финансови резултати. Оперативните доходи нарастват с 23% на годишна основа, а паричните приходи от вложения капитал - с 3,5 процентни пункта, до 10,5%.

Приходите преди лихви, налози, обезценки и амортизации (EBITDA) нарастват с 23% на годишна основа до 1,5 милиарда $, а марджът им - до 15,9%. " Приходите набъбнаха леко до 9,6 милиарда $, макар по-ниските размери на доставките. Техен главен мотор е поделението Ocean ", показват от компанията.

За последните 12 месеца доходността на вложения капитал след облагане с налози пораства до 3,8% поради подобряването на приходите и понижаването на вложенията. След лизинговите заплащания и брутните финансови разноски свободните парични средства на Moller - Maersk възлизат на 506 млн. $.
 Световната търговия може да се срине с над 30%
Световната търговия може да се срине с над 30%

Оптимистичният сюжет на СТО е за спад от 13%

В подтекста на рецесията, Moller - Maersk показват ускорение на дигитализацията на компанията и засилено търсене на мобилното ѝ приложение, което бележи растеж на изтеглянията от съвсем 90% на годишна основа. " Освен това, клиентите ни се
Всичко за Вашата сватба
възползват от удобството на цифровите ни услуги за обслужването на веригите им на доставки. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg