Прогноза: Спестяванията ще носят повече доходност. Кредитите да стават по-скъпи,

...
Прогноза: Спестяванията ще носят повече доходност. Кредитите да стават по-скъпи,
Коментари Харесай

Прогноза: Спестяванията ще носят повече доходност


Прогноза: Спестяванията ще носят повече рентабилност. Кредитите да стават по-скъпи, чака финансовият бранш. Лихвите по депозити във всички валути да продължат да порастват, чакат над две-трети от финансовия бранш у нас.
Това сочи допитване на Министерство на финансите
до представители на комерсиалните банки, пенсионните сдружения, капиталовите медиатори и ръководещите сдружения.

В съпоставяне с предходното издание балансовите стойности леко се намаляват, заради минимално повишаване на каузи на очакващите опазване на лихвените нива през четвъртото тримесечие. Прогнозите изцяло подхождат на световната динамичност на референтните лихвени проценти и следеното последователно
прекачване на резултатите и върху вътрешния пазар.
Възвращаемостта по депозитите се увеличи през трето тримесечие и възходящата наклонност продължава и при започване на четвъртото тримесечие.

Прогнозите на финансовите медиатори за динамичността на лихвените проценти по заемите се резервира съвсем без промени. Очакванията съвсем напълно са за повишаване на цената на кредитния запас, като най-силно това е изразено при заемите в лв.
(над 90% от интервюираните предвиждат покачване).
Представителите на капиталовите медиатори са най-умерени, като една трета чакат опазване на актуалните лихвени равнища, в същото време всички търговски банки, пенсионноосигурителни и ръководещи сдружения чакат повишаване. Динамиката през трето тримесечие изцяло отговори на упованията за покачване от предходното издание на запитването. През октомври цената на кредитния запас
продължи да се повишава в някои от пазарните сегменти
и като цяло остана на равнища по-високи в съпоставяне със междинните от предходното тримесечие, разясняват от Министерство на финансите.

Участниците в анкетата чакат темпът на стопански напредък да се забави през четвъртото тримесечие. Отново най-песимистично настроени са капиталовите медиатори, до момента в който измежду ръководещите и пенсионните сдружения даже имат упования за ускоряване на растежа.
Резултатът подхожда на последните данни от бизнес
наблюденията на Национален статистически институт. През октомври бизнес климатът в търговията на дребно, услугите и индустрията се утежни. Средното натоварване на мощностите в индустрията понижа по отношение на юли, а упованията за експорт бяха по-неблагоприятни по отношение на три месеца по-рано.
Анкетираните съвсем единомислещо чакат
възходяща динамичност на главния лихвен % (ОЛП). Прогнозите отразяват по-сериозното стягане на паричната политика както в Съединени американски щати, по този начин и в еврозоната през трето тримесечие, и последователното прекачване на резултатите и върху останалите пазари.
През последните седмици нападателният звук
във връзка с покачване на главния лихвен % в Съединени американски щати бе снишен, до момента в който в eврозоната в противен случай, той бе доказан. Средният лихвен % на междубанковите покупко-продажби в страната се увеличи доста в интервала юли-септември, достигайки в края на тримесечието за първи път от съвсем седем години позитивни стойности
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР