Профсъюзите обещават да продължат борбата, следващият ден на мобилизация на

...
Профсъюзите обещават да продължат борбата, следващият ден на мобилизация на
Коментари Харесай

Франция: Пенсионната реформа разпалва протестите

Профсъюзите дават обещание да продължат битката, идващият ден на готовност на всички съперници на промяната на президента Еманюел Макрон е плануван за четвъртък.

Анелиз Борхес, от Euronews, с репортаж от центъра на Париж:

„ Ситуацията във Франция остава напрегната откакто държавното управление на Еманюел Макрон едвам оцеля след избор на съмнение в Народното събрание. Протестите избухнаха незабавно след този избор и се повториха и този вторник.

Хората излизат на улиците в центъра на Париж, с цел да изискат унищожаване на пенсионната промяна. Но също така те споделят, че са доста обезпокоени по какъв начин стоят нещата като цяло в тази страна, по какъв начин Еманюел Макрон ръководи Франция, че френският президент е употребявал специфичен парламентарен механизъм, с цел да заобиколи Народното събрание и да прокара своята промяна.

Хората споделят, че е недемократично. Казват, че той е опасност за френската народна власт и френските институции. Много е забавно какво ще каже Еманюел Макрон по този въпрос. Тази седмица той най-сетне ще наруши мълчанието си в телевизионно...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР