profit.bgЩатският университет Нотр Дам, който се намира в щата Индиана,

...
profit.bgЩатският университет Нотр Дам, който се намира в щата Индиана,
Коментари Харесай

Една от най-уникалните серии в спорта е към своя край

profit.bg

Щатският университет Нотр Дам, който се намира в щата Индиана, може да не успее да разпродаде всички места на своя стадион за мача на тима си по американски футбол на следващия ден за първи път от 1973 година, което ще постави завършек на серия от 273 мача.

Последният път, когато тимът на Нотр Дам е играл домашен мач пред стадион, който не е изпълнен до краен лимит, е на Деня на благодарността преди 46 години в мач против тима на военновъздушните сили на Съединени американски щати.

Мачът тогава е плануван за дата, на която множеството студенти не са там. Колежанският стадион е с потенциал за 77 622 души, което е към шест пъти повече от студентите в университета, които наброяват 12 393.

Университетът на Небраска сега държи върха за максимален брой мачове пред разпродаден стадион - 372.

“Съдейки по продажбите на билетите до сряда, не чакаме стадионът да е разпродаден за мачовете против военноморските сили и  Бостън колидж, ” споделя шефът на спортната стратегия в Нотр Дам Джак Суорбрик.

Нотр Дам има три домашен мача този месец. Там към този момент падна първия сняг, а оптималната температура на следващия ден се чака да доближи едвам 2 градуса по Целзий.

“Това е симптом на цифровата епоха, ” споделя пред Bloomberg Стивън Шулковски, който е приключил университета през 1990 година, а в този момент е основен информативен шеф на DuPont Transportation & Industrial.

Има “много други варианти и способи човек да продължи да следи спорта. ”

Билети за оставащите два домашен мача към момента се продават на уеб страницата на университета на цени сред 45 и 160 $. За съпоставяне цените на билетите за мача против Университета на Южна Каролина през октомври доближиха 300 $.

Стадионът на Нотр Дам е открит през 1930 година Той е планиран от Osborn Engineering Co., която проектира и стадиона на бейзболния тим Ню Йорк Янкис. Общата сума,похарчена за построяването на стадиона на Нотр Дам, надвишава 750 000 $.

Първоначално той е с потенциал от 59 075 седящи места, само че през 1997 година към него е издигната горна естрада. Нов план на стойност 400 млн. $ през 2017 година добави университетски здания към стадиона, голям видео екран и изкуствено покритие за първи път.

Кънтри звездата Гарт Брукс изнесе първия независим концерт на стадиона през предходната година, а Били Джоел се чака да пее там през юни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР