profit.bgСан Франциско се превърна в първия американски град, забранил продажбата

...
profit.bgСан Франциско се превърна в първия американски град, забранил продажбата
Коментари Харесай

Сан Франциско забрани електронните цигари

profit.bg

Сан Франциско се трансформира в първия американски град, забранил продажбата на електронни цигари.

Забраната е в действие, до момента в който не стане изцяло явен резултатът им върху човешкото здраве, предава BBC.

Градската администрация гласоподава възбрана на продажбата на е-цигари, както в магазините, по този начин и онлайн. 

Градът е дом на компанията Juul Labs, която е най-популярният производител на е-цигари в Съединени американски щати.

От компанията показват, че възбраната единствено ще върне пушачите към елементарните цигари и ще сътвори „ черен пазар ” за електронните им други възможности.

Кметът на Сан Франциско Лондон Брийд има 10 дни, с цел да подпише възбраната, само че към този момент даде да се разбере, че ще го стори.

Новата регулация ще влезе в действие 7 месеца от датата на подписването й. Очаква се обаче фирмите да я оспорят съда.

Противниците на е-цигарите настояват, че фирмите таргетират младото население, предлагайки артикули с отличителни усети. Според тях са нужни по-задълбочени медицински изследвания, с цел да се откри въздействието на тези артикули върху здравето.

Освен това е-цигарите могат да предизвикат младежите да преминат към същински тютюневи произведения.

По-рано през тази година Агенцията за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати разгласява насоки, съгласно които прозиводителите на е-цигари би трябвало да кандидатства за оценка на своите артикули в период до 2021 година

Срокът в началото беше август 2018 година, само че регулаторът уточни, че е нужно повече време за подготовка, заради което го удължи.

Прокурорът на Сан Франциско Денис Херера, който настояваше за възбраната, приветства решението, акцентирайки, че то е небходимо на фона на „ абдикацията от отговорност ” от страна на Агенцията за надзор на храните и медикаментите, която, съгласно него, отхвърля да контролира е-цигарите.

Според Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати, броят на американските тинейджъри, които употребяват никотинови артикули, е скочил с 36% през предходната година. Този растеж се отдава на растежа на използването на е-цигари.

Според федералните закони в страната минималната възраст за пазаруване на тютюневи произведения е 18 години, само че Калифорния и няколко други щати ползват минимална възраст от 21 години.

От Juul показаха в предишното, че поддържат ограничението на използването на е-цигари измежду младите, само че единствено в случай че има ограничения, които да ги откъснат и от елементарните цигари.

Устройството на компанията оформя към 70% от пазара на е-цигари в Съединени американски щати.

Според Juul решението единствено ще подтикне отказали се пушачи да се завърнат към тютюна.

Компанията, 35% от която е благосъстоятелност на Altria Group - производителя на Marlboro, към този момент изтегли от пазара някои е-цигари с усет на манго и краставица, като също така закри и формалните си страници в Instagram и Фейсбук. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР