profit.bgНай-новият индийски милиардер е бивш учител, който разработва образователно приложение,

...
profit.bgНай-новият индийски милиардер е бивш учител, който разработва образователно приложение,
Коментари Харесай

Най-новият индийски милиардер е 37-годишен бивш учител

profit.bg

Най-новият индийски милиардер е някогашен преподавател, който създава просветително приложение, чиято пазарна оценка набъбна до близо 6 милиарда $ за към седем години.

Байджу Равиндран се причисли към клуба на милиардерите, откакто неговото приложение Think & Learn Pvt набра 150 млн. $ финансиране по-рано този месец. Това дефинира пазарна оценка от 5.7 милиарда $ на компанията, от която създателят има над 21%.

Набирането на финансирането съответства с изказването, че приложението на компанията Byju ще си сътрудничи с Walt Disney Co. и ще даде своята услуга и в Съединени американски щати от началото на 2020 година

37-годишният бизнесмен, който е казвал, че желае да направи за индийското обучение това, което Disney прави за развлекателната промишленост, подхваща най-голямата си стъпка в географско и в изобретателно отношение.

В новото си приложение герои на Disney - от Симба от „ Крал Лъв “ до Ана от „ Замръзналото кралство “, преподават британски и математика на възпитаници от първи до трети клас. Същите герои вземат участие в анимирани видеа, игри, истории и интерактивни викторини.

“Децата на всички места познават Симба или Моана, които притеглят тяхното внимание, преди да стартираме да ги образоваме, ” споделя Равиндран, който е и основен изпълнителен шеф на компанията.

Индия минава през интервал на фрапантно основаване и заличаване на благосъстояние. Нов тип бизнесмени се причисляват към най-богатите, като броят на супербогаташите в Индия се усилва с най-бързи темпове в света.

Равиндрам, най-малко на хартия, също се подрежда измежду тях, с помощта на напъните си в областта на онлайн образованието.

Онлайн образованието процъфтява може би най-вече в Индия, където потреблението на интернет скача поради евтините смарт телефони и понижаването на цените на мобилните услуги. Пазарът на онлайн образованието в Индия се чака да нарасне повече от два пъти до 5.7 милиарда $ до 2020 г,, съгласно данни на India Brand Equity Foundation.

Образователните технологии за деца от детската градина до 12-и клас са един от най-бързо растящите сегменти в интернет пазара на страната, споделя пред Bloomberg Анил Кумар, основен изпълнителен шеф на Redseer Management Consulting Pvt.

Byju се разраства дружно с пазара. Приходите на компанията се чака да набъбнат повече от два пъти до 30 милиарда рупии (435 млн. долара) за финансовата година, приключваща през март 2020 година, споделя Равиндран.

Този ритъм на напредък към този момент притегли вниманието на някои от най-големите вложители в промишлеността - от Naspers Ventures и Tencent Holdings Ltd. до Sequoia Capital и създателя на Facebook-Марк Закърбърг и неговата брачна половинка Присила Чан.

Тези известни вложители схващат визията на Равеендран. Основателят на Byju израства в селце по южното крайбрежие на Индия, където родителите му били учители. Те не обичал доста учебното заведение и постоянно бягал от часовете, с цел да играе футбол, след което учел самичък у дома.

Впоследствие става инженер и стартира да приготвя свои другари за изпитите за най-реномираните образователни заведения в Индия. В избран стадий има толкоз доста курсисти, че стартира да преподава на хиляди в зали и на игрища, с което се трансформира в преподавател звезда, който посещава по няколко града през уикендите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР