Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ отбеляза 50-годишнината от създаването

Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ отбеляза 50-годишнината от създаването ...

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца отбеляза 50-годишния си юбилей с богата програма /снимки/

Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ отбеляза 50-годишнината от създаването си с богата програма, съобщиха от общината.
Гост на събитието бе кметът Калин Каменов, който призова учениците да не се отказват пред трудностите и да надграждат постигнатото.
„В днешния ден най-големите аплодисменти са за вашите учители. Те са менторите, които ви подкрепят и никога няма да ви предадат! Уважението един към друг ни прави силни. Присъствието на бивши и настоящи възпитаници днес, е атестат за това!“ – каза кметът Каменов и допълни, че съвсем скоро в гимназията ще се изгради допълнителен корпус със STEM-център, класни стаи и конферентна зала, благодарение на спечеления проект на Община Враца за близо 1 800 000 лв.
В рамките на събитието, кметът Калин Каменов връчи на директора на учебното заведение почетна грамота и плакет за приноса в развитието на гимназията.
Директорът на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ Татяна Василева заяви, че училището е еталон за високи стандарти в образованието, а резултатите от олимпиадите и външните оценявания са потвърждение за това.
Празникът продължи с откриване на музейна експозиция „Из историята на училището“ и лаборатория по природни науки. В рамките на 50-годишния юбилей ще бъде представена и книга за учебното заведение, а гостите ще се запознаят с различните профили и дейността на клубовете по интереси.
На събитието присъстваха още директорът на РУО – Враца Галина Евденова и експерти от институцията, общински съветници, бившите директори на гимназията, представители на Обществения съвет и Училищното настоятелство, бивши и настоящи ученици и преподаватели.

Източник: bulnews.bg