Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ отбеляза 50-годишнината от създаването

...
Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ отбеляза 50-годишнината от създаването
Коментари Харесай

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца отбеляза 50-годишния си юбилей с богата програма /снимки/

Профилираната природоматематическа гимназия „ Акад. Иван Ценов “ означи 50-годишнината от основаването си с богата стратегия, оповестиха от общината.
Гост на събитието бе кметът Калин Каменов, който прикани учениците да не се отхвърлят пред компликациите и да надграждат постигнатото.
„ В днешния ден най-големите овации са за вашите учители. Те са менторите, които ви поддържат и в никакъв случай няма да ви предадат! Уважението един към различен ни прави мощни. Присъствието на някогашни и сегашни ученици през днешния ден, е отзив за това! “ – сподели кметът Каменов и добави, че напълно скоро в гимназията ще се построи спомагателен корпус със STEM-център, класни стаи и конферентна зала, с помощта на извоювания план на Община Враца за близо 1 800 000 лева
В рамките на събитието, кметът Калин Каменов връчи на шефа на образователното заведение почетна грамота и плакет за приноса в развиването на гимназията.
Директорът на ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ Татяна Василева съобщи, че учебното заведение е пример за високи стандарти в образованието, а резултатите от олимпиадите и външните оценения са удостоверение за това.
Празникът продължи с разкриване на музейна експозиция „ Из историята на учебното заведение “ и лаборатория по естествени науки. В рамките на 50-годишния юбилей ще бъде показана и книга за образователното заведение, а гостите ще се срещнат с другите профили и дейността на клубовете по ползи.
На събитието участваха още шефът на РУО – Враца Галина Евденова и специалисти от институцията, общински съветници, някогашните шефове на гимназията, представители на Обществения съвет и Училищното настоятелство, някогашни и сегашни възпитаници и преподаватели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР