Профилът на чуждестранните туристи в Пловдив се променя, като гостите

...
Профилът на чуждестранните туристи в Пловдив се променя, като гостите
Коментари Харесай

Бум на испански туристи в Пловдив

Профилът на задграничните туристи в Пловдив се трансформира, като гостите от Западна Европа към този момент са повече от представителите на прилежащи страни, посетили града под тепетата. Това демонстрира статистиката, която водят в осведомителния център на Главната.

От началото на април през офиса са минали 1139 чужденци. Най-много от тях - 197, са испанците. Сред тях е имало хора от Мадрид, Барселона и Канарските острови. Всички те обяснявали, че се усещат доста добре в Пловдив поради сходния климат с техните родни места. След испанците в града под тепетата дебаркират италианците. 87 представители на Апенините са посетили нашия град. В листата следват туристите от Турция - 69, Франция - 63, и Германия - 56. Най-екзотичната панорама по пловдивските улици са гостите от Азия, които другояче се славят като огромни пътешественици и доста обичат да обикалят Европа. Дългоочакваните китайци са били единствено двама, колкото са и гостите от Япония и Корея.  

Най-често чужденците питат експертите от осведомителния център къде могат да се настанят, по какъв начин да стигнат до заведенията и от кое място да заловен рейсове за други български градове. Като топ забележителност чужденците показват Античния спектакъл и Балабановата къща. Като влязат в центъра, пътешествениците получават гратис туристическа карта на Пловдив и винена карта на избите в близките села.

Други неща, които могат да си вземат излетниците, са брошури на британски за културните събития в нашия град през 2018 година, рекламни материали за заведенията, хотелите и музеите, както и фланелки с логото на Пловдив.

Други продукти с градската символика към този момент не се оферират, само че и това евентуално ще стане с наближаването на Европейска столица на културата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР