Професори от Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) присъстваха

...
Професори от Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) присъстваха
Коментари Харесай

Професори от УниБИТ дариха книги на клуба в Скопие

Професори от Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ) участваха на откриването през вчерашния ден на българския Културно-информационен център в Скопие.

Делегацията в състав проф. доктор Христина Богова – декан на Факултета по библиотекознание и културно завещание, проф. доктор Боряна Бужашка – шеф на Центъра за проучване на българите в чужбина и проф. Ваня Добрева – началник на катедра „ Култура, историческо завещание и туризъм “, употребява мотива с откриването на новата постройка в столицата на Северна Македония, с цел да направи подаяние за библиотеката на българския център.

„ Придобиването на независима постройка, дом на българската просвета, ще способства за разговора сред българския и македонския народ, ще ускори доближаването и превъзмогването на разграничителните линии ”, уточни проф. Богова.

„ Културата има тази специфичност - да задвижва механизмите на взаимоотношенията и да спомага за обмена на креативен хрумвания и нововъведения.

Даряваме от името на УниБИТ на обновената библиотека в БКИЦ най-българския вестник „ За буквите – О писменехь “, както и книги, с цел да можем дружно с нашите македонски сътрудници да споделяме общите си открития, очаквания и визии за бъдещето ”, сервира и добра вест деканът на Факултета по библиотекознание и културно завещание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР