Професорът подчерта, че вече се чуват заявки за съставяне на

...
Професорът подчерта, че вече се чуват заявки за съставяне на
Коментари Харесай

Михаил Неделчев оптимист за кабинет

Професорът акцентира, че към този момент се чуват поръчки за сформиране на идващ управнически кабинет: " Важно е ГЕРБ да предложи държавно управление и да го отбрани с безапелационни позиции, тъй като това ще даде звук на идващите етапи. Прогнозите са ясни, че ГЕРБ няма да успее да направи държавно управление и по-късно изборът ще е при втората политическа мощ, която ще получи управнически мандат ".

Според проф. Неделчев от ГЕРБ ще предложат експертно държавно управление за ръководство на страната.

Партиите на митинга (ДБ, Има Такъв Народ и ИМВ -б.р.) имат сложна задача, счита той: " Хем да получат поддръжката на другите партии, хем да се отърват от обвиняването, че са я получили с цената на направени взаимни отстъпки. Това е тежка социално-психологическа задача, която следва да забележим по какъв начин ще бъде решена от тях. както стана ясно - не може да бъде отказана поддръжка от някой, който желае да гласоподава за теб ".

За проф. Михаил Неделчев остава отворен и различен значим въпрос - какъв би трябвало да бъде размерът от работа, която би трябвало да свърши Народното събрание в границите на първите си месеци.

" Депутатите би трябвало да се концентрират върху Плана за възобновяване. Очаквам да има политическа воля за това. Всеки, който би бламирал това, би направил политическа неточност. Това е нещо, за което би трябвало да има консенсус ", безапелационен бе проф. Михаил Неделчев. На хипотезата за нови избори проф. Неделчев отговори с въпроса " За какво? "

" Без да знаем дали отиването към нови избори няма да значи огромно отчаяние у хората, които след това няма да дадат поддръжката си за тези партии, които не са създали старания, с цел да сформират държавно управление ".

Проф. Неделчев беше безапелационен, че в сегашния миг не би трябвало да стои въпросът за привикване на Велико национално заседание. Според него подобен спор би могъл да се организира след превъзмогването на пандемичната рецесия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР