Професорът по съвременна културология и преподавател във Философския факултет на

...
Професорът по съвременна културология и преподавател във Философския факултет на
Коментари Харесай

Проф. Кьосев се оттегля като експерт в СОС, заради мълчанието за атаките на Рашидов

Професорът по модерна културология и учител във Философския факултет на Софийския университет Александър Кьосев съобщи, че отхвърля да бъде специалист към Постоянната комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие към Столичния общински съвет (СОС), както и в други общински комисии. Причината е, че общинската комисия по просвета не е излязла с позиция във връзка публикацията на ръководителя на парламентарната комисия по просвета Вежди Рашидов, озаглавена " За чистотата на духа и търговията с медийни услуги ". В нея някогашният министър на културата атакува разнообразни неуместни за ръководещите медии и общественици, откакто съдът оправда някогашните министри на енергетиката и финансите Трайчо Трайков и Симеон Дянков, както и издателя на " Дневник " и " Капитал " Иво Прокопиев по обвиняването за нанесена от тях вреда на бюджета при борсовата продажба на електроразпределителното и електроснабдителното сдружение на ЕВН в Югоизточна България.

Нападките на Рашидов провокираха мощно отрицателен отзив измежду обществеността, с позиция, само че извънредно вяла – едвам се каже, че има такава, излезе и Софийският университет, където преподава културологът. Столична община обаче не е реагирала.

Затова и професорът разгласи пред общинската комисия по просвета решението си да се отдръпна то заеманите длъжности.

Mediapool разгласява прочетеното от него писмо пред общинарите. което проф. Кьосев е постнал в профила си във Facebook.

Уважаеми членове на Постоянната комисия,

Пиша ви в качеството на определен специалист към комисията, комуто се постанова да се откаже от тази почетна и потребна служба.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР