Професор Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - София

...
Професор Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - София
Коментари Харесай

Кой е професор Николай Габровски?

Професор Николай Габровски приключва медицина в Медицинска Академия - София през 1996 година Първоначално работи като доктор в Неврореанимацията на УМБАЛ " Царица Йоанна " - ИСУЛ. От 1997 година работи в Клиниката по неврохирургия на болница " Пирогов ".

През 2005 година професор Габровски пази дисертация на тематика " Значение на задна съединителна артерия за неврохирургичната процедура ". От 2006 година завежда отделението по невроонкология. От 2008 е " Доцент " по неврохирургия.

През 2010 е определен за заместник-председател на Българското сдружение по неврохирургия. През 2011 година е определен за шеф на Клиниката по неврохирургия на Университетска болница " Пирогов ". През 2011 година е определен за Национален съветник по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.

През 2012 година професор Габровски получава покана за наблюдаващ борда на European Brain Council (Европейски мозъчен съвет) – неправителствена организация, отдадена на битката със болесттите на нервната система. Европейският мозъчен съвет работи в тясно съдействие с комисиите на Европейския съюз, Европейския парламент, Световната здравна организация и други виновни органи по проблемите на болесттите на мозъка.

През 2014 година Николай Габровски е определен за " Професор " по неврохирургия към Клиниката по неврохирургия на университетска болница " Пирогов ". През 2015 година става член на Управителния съвет на Български лекарски съюз.

От 2017 до 2021 година професор Габровски е заместник-директор по лечебната активност на университетска болница " Пирогов ". През 2018 година е определен за ръководител на Българското сдружение по неврохирургия, а през 2022 година е избран отново за втори мандат на тази позиция.

През 2021 година професор Николай Габровски става член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН).
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР