Професор Жан-Марк Салоти от Политехническия институт в Бордо, Франция, използва

...
Професор Жан-Марк Салоти от Политехническия институт в Бордо, Франция, използва
Коментари Харесай

110 души са достатъчни за първата колония на Марс

Професор Жан-Марк Салоти от Политехническия институт в Бордо, Франция, употребява математически модел, с цел да пресметна какъв брой хора ще са нужни, с цел да основат общество, което да продължи да създава нужните за живот запаси.

Отговорът е 110 души.

Изследването му демонстрира как малката общественост ще се развива в кондензиран с О2 купол. Вътре в купола хората ще построяват своя лична селскостопанска промишленост, нужна за поддържане на живота на планетата. Изводите на проф. Салоти бяха оповестени в списанието Scientific Report на 16 юни 2020 година

Основните два казуса, които Салоти вижда пред бъдещите заселници са оцеляването и " самоиздържането " - той изяснява, че тези фактори са основни за бъдещите галактически експедиции и може би за бъдещето на човечеството като цяло. В своя математически модел Салоти дефинира минималния брой поданици на друга планета като регистрира времето, належащо за осъществяване на човешки действия, належащо за дълготрайно оцеляване. Салоти регистрира и организацията на заселниците и инженерните проблеми. Освен това оцеляването ще зависи от достъпа на колонията до естествените запаси.

Моделът на Салоти е работещ даже при обстановки, при които подкрепата от Земята не би била допустима заради разнообразни аргументи, включително война. Професорът също по този начин планува условия, при които ресурсите на Марс ще са неприятни или в случай че имигрантите ненадейно решат да обявят независима Марсианска република.

Салоти е оптимист - в последна сметка той планува, че даже и малко количество хора ще са безусловно задоволителни с цел да оцелеят и колонизират планети.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР