Професор Драган Симеунович преподава политически науки в правния факултет на

...
Професор Драган Симеунович преподава политически науки в правния факултет на
Коментари Харесай

ВИДЕО Сръбски професор пред тв: Българите са изкормвали бременни и са имали отряд за изнасилвания пред близки

Професор Драган Симеунович преподава политически науки в правния факултет на Университета в Белград и е и.д. шеф на Агенцията по национална сигурност в сръбската столица.

“Българите са известни със своите зверства, които са направили, където и да стъпят по земята. Германците единствено избиваха, до момента в който българите и тяхната армия се гавреха с жертвите. Те имаха и отряд за изнасилвания. Масова процедура е да набиват децата на байонетите от пушките и да изнасилват дамите пред очите на околните им ", сподели Симеунович и добави:

" Българите са изкормвали бебета от утробите на бременни дами и по-късно са ги изгаряли живи ".

“Да не забравяме и българизацията. Те избиваха свещеници и учители в Сърбия и по-късно въвеждаха българско обучение в учебните заведения ", сподели още той. Според него “България продължава да претендира за територии в Сърбия до град Крушевац и упреквала Сърбия за осъществен геноцид против българите през Средновековието ".

В предаването Симеунович на няколко пъти употребява определението " примитивни " за прилежащите на Сърбия нации.

“По тези места са вероятни нови спорове. На нас ни липсват институти, които да изследват съседите. Трябва да има Институт за албанците, за хърватите, за българите. Но те би трябвало да имат и институт за нас сърбите, с цел да можем да се разбираме един различен. Ние не се познаваме задоволително. И заради тази причина съществува албанският примитивизъм и непрекъснатите български аспирации. Когато образованите хора биха могли да въздействат повече на властта, тогава би било по-добре ", сподели още проф. Драган Симеунович в телевизионното предаване “Сръбският свят ".

В диалога той назова “голям сръбски воин Коста Печанац ", който избива десетки цивилни българи в Босилеград.

На 15 май 1917 година сръбска паравоенна чета от 200 души, командвана от поручик Коста Милованович Печанац, нахлува на територията на Царство България, избива 33 души цивилно население, изгаря две деца, опожарява Босилеград и селата: Горна и Долна Ръжана, Горна и Долна Любата и Горна Лисина като изгаря 317 къщи и нанася материални вреди за 2,5 милиона тогавашни лв..

Антибългарското, на моменти расистко държание на Симеунович е продължение на езика на омразата, който се употребява постоянно и от формалните управляващи в Белград.

Председателят на сръбския парламент Ивица Дачич не пропуща опция да упреква България в осъществяването на “тежки фашистки закононарушения ". Дачич бе дълготраен представител на диктатора Слободан Милошевич, а през последните години, откогато Александър Вучич пое ръководството, бе министър на външните работи. Само преди два месеца пред проправителствената телевизия “Пинк " Дачич попита “дали сръбската общност изобщо е наясно с желанията на България " в района.

В края на ноември 2019 година сръбският дипломат в София бе извикан в българското Министерство на външните работи във връзка скандалното изказване на ръководителя на парламентарната комисия за Косово Милован Дрецун, че България всеобщо шпионирала Сърбия

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР