Професионалният ни боксьор Данаил Станоев спечели континенталната титла на славянските

...
Професионалният ни боксьор Данаил Станоев спечели континенталната титла на славянските
Коментари Харесай

Данаил Станоев спечели титлата на славянските народи

Професионалният ни боксьор Данаил Станоев завоюва континенталната купа на славянските нации (WBC CISBB). Той сграбчи пояса на церемония вечер Overfight Night в зала „ Овергаз Арена “ в София против Евгени Алейник от Беларус. Мачът беше в категория до 59 кг и по правилник трябваше да продължи в 10 рунда по 3 минути.

Още първоначално стана ясна тактиката на двамата боксьори. Алейник държеше отдалеченост, като чакаше българина да се открие, с цел да го нападна. Беларусинът съумя да пласира няколко положителни удара, а в края на първия рунд българинът върна едно положително попадение. В идващите два рунда двамата боксьори ускориха експанзията, като Алейник сподели недостатъци в близкия пердах. Четвъртият рунд мина под диктовката на боксьора от Беларус.

В петия рунд Станоев смени тактиката, като атакуваше с единични удари, а носът на Алейник стартира да кърви. Шестият рунд още веднъж беше в актива на Станоев. В началото на седмия рунд българинът получи доста тежък ляв удар и очевидно изпадна в нокдаун, само че продължи багра, до момента в който противникът му стартира да търси нокаут. Частта изрично беше на страната на Алейник.

Осмият рунд мина с замяна на удари от страна и на двамата боксьори, които изцедиха силите си. В началото на деветия Алейник бутна с ръце българина, който едвам не седна на кръга. Изключителната борба по този начин и не откри развръзка и дуелът влезе в съдбоносен десети рунд. Алейник атакуваше нападателно, само че предвидимо, до момента в който българинът се пазеше добре и не предприиемаше опасности. В последна сметка след единомислещо съдийско решение поясът стана владеене на Станоев.

Иначе церемония вечерта започва с дуел сред носителя на купа " Странджа 2018 " Петър Белберов (+91 кг), който се боксира против представител от Сърбия, който беше с 20 кг по-тежък от него. Този дуел имаше за цел да покаже взаимната работа на БФБ и БПБС и беше извоюван с 2 на 1 съдийски гласа от българина. В идващия мач в категория 63 кг Любен Тодоров победи с единомислещо решение Ивайло Боянов.

Последва мач сред Славея Стефанов и Анатоли Любенов в кат. 68 кг. След изиграването на четири рунда за победител единомислещо беше разгласен Любенов. В идващия дуел в кат. 75 кг се изправиха още веднъж двама българи - Борислав Занков против Даниел Рашдан. Занков победи с механически нокаут в четвъртия рунд, като това беше първи решен по този метод дуел от вечерта. Галата продължи с дуел сред Теодор Николов и Петър Александров в кат. 66,7 кг, последван от шоуто в тежката категория сред Иван Емилов и Милен Паунов.

Двамата едри боксьори изиграха зрелищен дуел, само че с напредването на времето Паунов като че ли остана по-свеж и в третия рунд нападна нападателно противника си. В четвъртия рунд Емилов потегли мощно, само че Паунов потърси клинча и оцеля. В последна сметка двамата не съумяха да си причинят съществени вреди и спечелилият беше избран от съдиите. С 2 на 1 съдийски за подобен беше разгласен Иван Емилов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР