Проф. Панайотов е началник на Клиниката по кардиохирургия в Университетската

...
Проф. Панайотов е началник на Клиниката по кардиохирургия в Университетската
Коментари Харесай

Званието „Лекар на годината 2019“ получи проф. Пламен Георгиев Панайотов

Проф. Панайотов е шеф на Клиниката по кардиохирургия в Университетската болница „ Св. Марина “ във Варна, учител в Медицински Университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна.

Първите стъпки в хирургията проф. Панайотов прави в Института за незабавна здравна помощ „ Пирогов “.

Работил е в Клиниките по кардиохирургия в „ Болница Лозенец “ и в Националната кардиологична болница.

Той е от тези медици, които отпътуват да работят в чужбина – Кувейт, само че се връщат в България.

През 2005 година проф. Панайотов става част от екипа на новата клиника по кардиохирургия в Университетската болница „ Св.Марина “ – Варна, а през 2008 г и нейн началник.
Проф. Панайотов е незабравим доктор, учител и човек. Ръководител на специализацията на 12 кардиохирурзи, 8 от тях към този момент със компетентност кардиохирургия. Автор на учебници, манографии, стотици публикации и отчети.
Проф. Панайотов е член на УС на Българско сдружение по кардиохирургия, член на Българска асоциация по гръдна, сърдечна и съдова хирургия, член е на Европейска асоциация по сърдечна и гръдна хирургия, Общество на гръдните хирурзи в Съединени американски щати, както и на редица други научни сдружения.
Носител на Почетен знак на БЛС.

В категорията „ Принос за развиване и използване на новаторска медицина и
неповторими техники “ оценки получиха:
1. Проф. Диян Енчев Малушев
2. Д-р Никола Боянов Боянов
3. Проф. Ивайло Людмилов Търнев, дмн

Наградите за “Дългогодишна активност в региона на медицината и деен принос в развиването на компетентност “ за 2019 година отидоха при:

1. Проф. Юлиан Иванов Райнов, дм
2. Проф. Иван Янков Дечев
3. Проф. Николай Младенов, дм

В категорията „ Принос за развиване и одобряване престижа на съсловната организация “ отличените лекари са:

1. Проф. Любомир Светославов Алексиев
2. Проф. Борислав Димитров Китов, дм
3. Д-р Атанас Иванов Пелтеков

В категорията „ Ти си нашето бъдеще “ – премия за младите медицински очаквания на България оценки получиха:

1. Д-р Илко Любомиров Костурков
2. Д-р Асен Богомилов Асенов
3. Д-р Явор Сашов Асьов
4. Д-р Михаил Илиев Вулджев

Тази година БЛС реши да връчи и три специфични награди. Едната от тях отдадена на самодейността “Добрата дума лекува “, която е част от националната акция против насилието над медици #ПребориГнева. В централата на съсловната организация бяха изпратени стотици благодарствени писма, съпроводени със фотоси. Най-много “добри думи” бяха получени за доктор Здравко Пенков от Сливен. Другите две специфични награди бяха връчени на доктор Елиас Хаддад, който оперира под светлината на фенер и доктор Илиян Траянов, който дружно с сътрудниците си от МБАЛ- Пазарджик, избави родилка с амниотична емболия и
ДИК синдром.

Д-р Стоян Борисов, гл. секретар на БЛС връчи оценките на РЛК на БЛС, категорията, в която всяка гилдия на съсловната организация е избрала потвърдили професионализма си лекари от подобаващ район.

Церемонията „ Лекар на годината 2019г. “ беше открита от ръководителя на БЛС доктор Иван Маджаров. „ На този ден, аз съм извънредно горделив от триумфите на своите сътрудници. Всекидневно виждам упорството и постоянството на техния темперамент както в грижите за пациентите, по този начин и в проучването на нови техники и подходи. Безспорен факт е, че сегашните достижения на медицината са невъзможни без модерния софтуерен прогрес, само че с цел да се трансфорат в действителност, те се нуждаят и от позитивизъм, любознание, мощен дух и фантазии. И тъкмо този хъс за рационализиране на знания и умения, който имат нашите медици ги подрежда измежду най-хубавите в Европа и в света “, съобщи доктор Маджаров. Председателят на БЛС пожела на всички наградени още дълги години да се усещат задоволени, потребни на обществото, доста фантазии и още доста професионални триумфи.
Сред формалните посетители на събитието бяха господин Кирил Ананиев – министър на опазването на здравето, госпожа Жени Начева- зам. министър на опазването на здравето и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК, доктор Бойко Пенков, зам.-министър на опазването на здравето, доктор Даниела Дариткова - ръководител на парламентарната комисия по опазване на здравето в Народно събрание, доцент Диана Ковачева, Омбудсман на Р България.  На събитието участваха, представители на академичната общественост, уважавани учени, професори и доценти,
стоматолозите, фармацевтите, сдруженията на частните, общински регионални и академични лечебни заведения, пациентски организации, БЧК, както и още доста сътрудници и другари на лекарския съюз.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР