Проф. Нуриел Рубини, световноизвестният икономист, който присъства на 8-ия икономически

...
Проф. Нуриел Рубини, световноизвестният икономист, който присъства на 8-ия икономически
Коментари Харесай

Професор, предсказал финансовата катастрофа през 2008, прогнозира глобални кризи

Проф. Нуриел Рубини, световноизвестният икономист, който участва на 8-ия стопански конгрес в Делфи, съобщи, че светът ще бъде изправен пред голям брой и тежки рецесии. Той показа новата си книга " Големите закани ", оповестява " Катимерини ".

Макар че Рубини похвали растежа и възобновяване на Гърция през последните три години, той съобщи, че би трябвало да се води битка с бюрокрацията и че гръцко-турските проблеми могат да се върнат с цялостна мощ след изборите в Турция, като Анкара ще сътвори „ симулирана рецесия “.

Икономистът съобщи, че провокациите, пред които е изправено човечеството в този миг, са освен политически или стопански, само че и софтуерни и екологични, като ги назова „ поликриза “.

Той също по този начин предвижда, че тези многочислени рецесии ще бъдат „ прислужниците " на популизма както в Европа, по този начин и в Америка. Тъй като тези пагубни събития не престават да засягат бюджета на доста страни и задълбочават рецесията, пътят към властта ще бъде проправен за популистите.

Проф. Рубини се спря и на това, което назова „ Студена война “ сред Китай и Съединени американски щати, която заплашва икономическия и политическия ред на интернационалната сцена, като все по този начин злокобно предвижда, че Китай се издига все по-високо, а доларът скоро ще отслабне.

Той приказва и за закъснението на държавното управление да постави старания и да води политика за битка с екологичния колапс.

Проф. Рубини е прочут и като " Д-р Дуум ", защото е прочут с това, че предсказа финансовата злополука през 2008 година Миналата година той също по този начин предвижда, че през 2023 година Америка ще изпадне в дълбока криза. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР