Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ-СДС за премиер. Той

...
Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ-СДС за премиер. Той
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ за премиер 


Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ-СДС за министър председател. Той одобри първия изследователски мандат от президента Румен Радев на „ Дондуков ” 2. Държавният глава съобщи, че чака в 7-дневен период партията да предложите състав на Министерския съвет, който да отговори на високите публични упования за непоклатимост, експертност и отговорност.

„ Искам да заявя, че като първа политическа мощ вашата отговорност за сформиране на държавно управление е огромна. Силно се надявам спомагателното време, което отпуснах за съвещания да е спомогнало за намирането на удачна формула за сформиране на кабинет. Пожелавам ви триумф “, съобщи президентът.

Проф. Габровски от своя страна даде обещание, че ще постави всички старания и добави, че за него е чест.

„ За мен е дълг и въпрос на чест да положа всички старания, с цел да има България работещо държавно управление. Ще положа всички старания да предложа кабинет по-далеч от политическото говорене и по-близо до експертността “, съобщи проф. Габровски, който е съдов хирург в „ Пирогов “.

„ За страдание България сега е на кръстопътя на голям брой рецесии – икономическа, обществена, имаме сериозен мигрантски напън. Имаме една продължаващата втора година политическа рецесия. Ще положа всички вероятни старания да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене, по-далеч от борбата и да е по-близо до експертното, до професионалното с цел да може България по-лесно да премине през този сложен миг, в който се намира ”, добави той.

Николай Габровски приключва медицина в Медицинска Академия – гр. София през 1996 година. В Клиниката по неврохирургия на университетска болница „ Пирогов “ е от 1997 година. През 2011 години я оглавява. Проф. Габровски е ръководител на Българското сдружение по неврохирургия от 2018 година. От 2011 година е народен съветник, а от 2018 – основен координатор на експертния съвет по неврохирургия към Министерство на здравеопазването. През 2021 година проф. Габровски е определен за член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН).
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР