Проф. Николай Габровски е изненадващата номинация за министър-председател на ГЕРБ-СДС.

...
Проф. Николай Габровски е изненадващата номинация за министър-председател на ГЕРБ-СДС.
Коментари Харесай

Кой е проф. Николай Габровски, номиниран от ГЕРБ-СДС за прем...

Проф. Николай Габровски е изненадващата номинация за министър-председател на ГЕРБ-СДС. Както " Марица " заяви, президентът Румен Радев връчи изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание. Самият Бойко Борисов в неделя уточни, че ГЕРБ си имат министър председател и няма по-добра кандидатура от неговата, само че в последна сметка номиниран за поста е различен.

Проф. Габровски е шеф на Клиниката по неврохирургия в " Пирогов ". 

Д-р Габровски приключва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996 година. В Клиниката по неврохирургия на университетска болница " Пирогов " е от 1997 година. Оглавява Клиниката през 2011 година.

Проф. Габровски е ръководител на Българското сдружение по неврохирургия от 2018 година. От 2011 година е народен съветник, а от 2018 - основен координатор на експертния съвет по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.

През 2021 година проф. Габровски е определен за член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН).

Специализирал е във Франция, Германия, Белгия. През 2012 е определен за наблюдаващ в борда на European Brain Council.

" За мен е дълг и въпрос на чест да положа всички старания, с цел да има България работещо държавно управление. Ще положа всички старания да предложа кабинет по-далеч от политическото говорене и по-близо до експертността “, съобщи проф. Габровски пред президента.

 

 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР