Проф. д-р Наджи Гьорюр с категорична твърдост посочил района на

...
Проф. д-р Наджи Гьорюр с категорична твърдост посочил района на
Коментари Харесай

Шок! Още на 6 октомври 2019-та турски професор предупредил за страшното земетресение в Елазъ

Проф. доктор Наджи Гьорюр с безапелационна неотстъпчивост показал региона на Елазъ като евентуална земетръсна зона още на 6 октомври 2019 година пред телевизия CNN., пишe 24rodopi.com.

Тогава той декларирал, че от доста дълго време в този тектоничен регион не е имало огромно земетресение и се натрупало голямо напрежение под земните глъбини. Тогава упрекнал управляващите, че не вземат предварителни ограничения срещу земетресенията и не се допитват до геолозите, които с безапелационна акуратност можели да посочат земетръсните зони.

Припомняме, че 20 души починаха и към 1000 бяха ранени при тежкото земетресение през вчерашния ден.

"Това е Източноанадолската тектонична плоча. Искам тук да направя едно предизвестие. Тази плоча отдавна е безмълвна, от към 1500-та година тук не е имало огромно земетресение. Категоричен съм, че рисковата земетръсна зона е сред Елазъ и Бингьол.

Колегите предизвестиха за тектоничната плоча Малатия (бел. ред: в непосредствена непосредственост до Елазъ), където има насъбрано голямо напрежение под земните глъбини.

В този район преди е имало трусове и интервалът на цикличност е пред привършване. Ако се засилва, може да провокира редица огромни трусове, над 7 по скалата на Рихтер “, отбелязал ученият.

6,8 по скалата на Рихтер е силата на 15-секундния трус в региона на Елазъ. Източната провинция бе разтресена нощес, в 19.55 часа българско време.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР