Проф. Атанас Темелков – началник на Клиниката по анестезиология и

...
Проф. Атанас Темелков – началник на Клиниката по анестезиология и
Коментари Харесай

Проф. Темелков: Ситуацията е тежка, пациентите идват доста късно в болницата

Проф. Атанас Темелков – шеф на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване в Александровска болница съобщи на брифинг, че обстановката е доста тежка, а виновността е на цялото общество.

Проблемът, преди всичко, е при самите пациенти, те идват при нас много късно, другата причина е, че съвсем 90% от тях са с тежки съпътстващи болести - не би трябвало да забравяме диабета, увреждането на бъбреците.

В обществото се е изгубила връзката сред мероприятията за профилактика на тази зараза и самите пациенти, които стоят дълго време у дома и по-голямата част от тях сами се лекуват. Лекуването дълго време по този метод довежда до това положение, в което идват в незабавните отделения и се постанова незабавно да бъдат интубирани, уточни Темелков. Той добави, че тази верига би трябвало да се скъса. Забравихме за дисциплинираност, отдалеченост и още някои други думи, които са значими за профилактика на това заболяване.

Темелков изясни, че в Александровска болница има 35 интензивни кревати, а в клиниката би трябвало да се обслужват 20. Персоналът е съвсем на края на силите си. Аз считам, че те ще устоят, няма зараза, която да не е овладяна в един миг. Но личният състав се претрупва прекалено доста.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР