Проектобюджетът на Пловдив за тази година възлиза на 424 милиона

...
Проектобюджетът на Пловдив за тази година възлиза на 424 милиона
Коментари Харесай

Пловдив с 424 млн. лева проектобюджет

Проектобюджетът на Пловдив за тази година възлиза на 424 милиона лв., това заяви кметът Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен шеф на област Пловдив. Роден е на при показване на макрорамката на бюджета на Пловдив за 2021 година От тях държавно делегираните действия са 226 млн. лева и са съществено увеличени, поради растежа на заплатите на учителите, обществените и здравните служащи и администрацията.

Капиталовата стратегия на Пловдив е 198 млн. лева, от тях 121 млн. лева са безплатни средствата от европейски планове. Инвестиционната стратегия за инфраструктура е близо 150 млн. лева Държавният трансфер е 45 млн. лева като в това са плануваните средства за двата стадиона и построяването на 7 детски градини и учебни заведения.

За Водния план, който се осъществя с европейски средства и се съфинансира от общината, са планувани 62 млн. лева За построяването на нова пътна инфраструктура са заделени 25 млн. лева, като измежду тях са три основни обекта за Пловдив - пробивът "Модър-Царевец ", реконструкцията на ул. "Даме Груев " и Кукленско шосе в частта от ул. "Скопие " до бул. "Александър Стамболийски ", уточни кметът.

Очакваният размер на лични доходи е 171 млн. лева, които са с над 10 млн. лева допълнително от предходната година.

Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен шеф на област Пловдив. Роден е на акцентира, че целите в проектобюджета са формирани след съвещания с политическите сили в локалния парламент, както и с районните кметове, на които те са показали своите цели, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР