Проектната компания, реализираща строежа на газопровода Северен поток 2 -

...
Проектната компания, реализираща строежа на газопровода Северен поток 2 -
Коментари Харесай

Още една фирма се оттегли от Северен поток 2

Проектната компания, реализираща градежа на газопровода " Северен поток 2 " - " Норд стрийм 2 " (Nord Stream 2), счита, че Европейският съюз и Европейската комисия са длъжни да защитят европейските компании, участващи в построяването на тръбата, от евентуални наказания на Съединени американски щати. Това разгласи сдружението пред ТАСС в четвъртък откакто стана ясно, че интернационалната сертификационна и класификационна компания " Дет Норске Веритас " (Det Norske Veritas) е прекратила активността по инспекция на плавателните съдове, полагащи тръбите за " Северен поток 2 " по дъното на Балтийско море, поради опасността от наказания на Съединени американски щати.

" Не можем да разкриваме или разясняваме комерсиална информация. Да пазят европейските компании от противозаконни екстратериториални наказания са длъжни държавните управления и Европейската комисия ", уточни консорциумът.

Агенция Блумбърг заяви по-рано за отдръпването на " Дет Норске Веритас ", която е проверявала документите и е следила строителните работи, правила е мониторинг на тестванията и подготовката на оборудването, употребявано от плавателните съдове за полагане на тръбите.

След като Конгресът на Съединени американски щати утвърди разширението на глобите против компаниите, обслужващи и плавателните съдове, ангажирани в градежа на " Северен поток 2 ", им беше даден период до 21 ноември да прекратят работата си по плана.

Миналия месец от " Норд стрийм 2 " оповестиха,че наранени от разширените наказания на Съединени американски щати ще са над 120 компании от не по-малко от 12 страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР