Проектите за Закон за движение по пътищата, Закон за водачите

...
Проектите за Закон за движение по пътищата, Закон за водачите
Коментари Харесай

Механично разделят на три Закона за движение по пътищата

" Проектите за Закон за придвижване по пътищата , Закон за водачите на моторни транспортни средства и Закон за пътните транспортни средства съставляват механично делене на в този момент настоящия ЗДвП и не подхождат на Националната тактика за възстановяване сигурността на придвижване ", съобщи Руслан Вуцов, ръководител на Института за пътна сигурност, на брифинг - предизвестие за рисковете за сигурността, които крият новите планове за Закон за придвижване по пътищата, Закон за пътните транспортни средства и Закон за водачите на моторни транспортни средства.

С тях няма по какъв начин да се извърши и задачата на Стратегията до 2020 година - да се понижи с 50% броят на убитите при произшествия , както и тежко ранените - с 20%, добави той.

Според Вуцов действителността по пътищата на България е такава и поради настоящата системата за ръководство на сигурността за придвижване по пътищата. " Ако желаеме да променим обстоятелствата, з адължително би трябвало да променим аргументите , които водят до тях. Чрез идващите си дейности или посредством бездействието си българското държавно управление ще даде отговор на въпроса схваща ли казуса и на чия страна е ", установи шефът на ИБП.

 Шофьори желаят напълно нов пътен закон, а не следващите кърпежи
Шофьори желаят напълно нов пътен закон, а не следващите кърпежи

Министерство на вътрешните работи работи като приходна организация

Руслан Вуцов изрази страдание, че казусът по българските пътища се трансформира към този момент в доста огромен проблем на националната ни сигурност .

" Нашето мнение би трябвало да бъде импортирано в Министерски съвет, Министерство на вътрешните работи, МТИТС и Министерство на регионалното развитие, тъй като всички ние чакаме нов модел за ръководство на пътната сигурност ", отсече Вуцов и добави, че моделът за споделената отговорност е привършен модел.

Той посочи, че няма визия в предлаганите Законопроектите за административно произвеждане . " Ако ръководещите имат по-добри оферти, дано ги обсъдим на полемика ", предложи шефът на ИБП и уточни, че би трябвало да се направи ефикасна оценка на настоящето законодателство от Комисия по пътната сигурност.

 Бойко Рановски: Полицаят не би трябвало да преценя, а да работи с документи
Бойко Рановски: Полицаят не би трябвало да преценя, а да работи с документи

Предложение: Взимат брошура при 3 тежки нарушавания на пътя

Вуцов посочи, че в препоръчаните законопроекти няма изясненост за какво ще се анулира правилото за дясностоящия на пътя с преимущество . Също по този начин текстовете не довеждат до смяна на образованието и уменията на участниците в придвижването, предлага се въвеждането на предписание, което предлага превключването на скорости на жп прелез. Предложените текстове също по този начин не подтикват пътната сигурност , няма достоверна статистика на броя на тежко ранените при произшествия, няма координиране на автомагистрала и скоростен път.

От Института за пътна сигурност упорстват в съставите на работните групи по плановете да бъдат включени представители на Неправителствени организации, с цел да се подсигурява, че процесът ще завърши с артикул, най-точно отговарящ на публичните потребности. Също по този начин от организацията оферират да не се бърза с внасянето на дефинитивни текстове за гласоподаване в Народното събрание, преди да приключи необятното публично наказание, да се заяви обществено съставът на публичните групи, работили по правенето на предлаганите три законопроекта, а активността по правенето на текстовете в проектозаконите да продължи до формулирането на нужната законова наредба.

На събитието участваха показали на разнообразни организации като " Спаси София ", " Велоеволюция ", " Сдружение на българските професионални водачи ", " Мрежа за начинания и решения ", Сдружение " Клуб Форд " и други

 Ефективно разходване на фонд „ Пътна сигурност “ желае Цветанов
Ефективно разходване на фонд „ Пътна сигурност “ желае Цветанов

Закон за придвижване по пътищата се разделя на три
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР