Проекти недоносчета гласувани на първо четенеОтиващото си 48-о Народно събрание

...
Проекти недоносчета гласувани на първо четенеОтиващото си 48-о Народно събрание
Коментари Харесай

Правят 4 в 1 механизъм за разследване на главния прокурор

Проекти недоносчета гласувани на първо четене
Отиващото си 48-о Народно заседание гласоподава четири от общо пет плана за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, предвиждащи разнообразни механизми за следствие на основния прокурор и ръководителите на Върховния касационен и Върховния административен съд. Текстовете, огромна част от които очевидно противоречащи на Конституцията, бяха признати по принцип на първо четене. В оставащите няколко дни другата седмица правната комисия би трябвало от четирите плана да скалъпи един, който да се гледа на второ четене. Преобладаваше мнение обаче бе, че “механизмът ” ще остане за решение в 49-ото Народно събрание, защото всичките планове съгласно адвокати били недоносчета.

“От Демократична България сме подготвени да работим когато и да е в оставащите дни ”, заявява някогашната секретарка на Христо Иванов - Надежда Йорданова, чийто пети план съвсем единомислещо бе отритнат от пленарната зала като изцяло неспособен.

От дебатите в петък ще се запомнят признанията на Бойко Рашков, че се гордее с предишното си на комунистически следовател. Той се засегна, когато авторският му план за механизъм бе наименуван милиционерски и противозаконен, какъвто предходната година бе “механизмът ” му за премахване на водача на опозицията Бойко Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР