Проекти на възпитаници на Архитектурния факултет на Варненския свободен университет - в каталог на ЕС за млади таланти

...
Проекти на студенти, завършили специалност Архитектура“ на Варненския свободен университет
Коментари Харесай

Проекти на студенти, завършили специалност „Архитектура“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, участваха в престижното състезание на Европейския съюз за млади таланти в областта на архитектурата. Проектите на Олга Голант и Ачилия Руфат бяха публикувани в каталога на състезанието, който представя творбите на участници от целия свят.

Наградата „Young Talent Architecture Award“ е учредена през 2016 г. като част от отличието на Европейския съюз за съвременна архитектура „Mies van der Rohe“. Тя подкрепя таланта на наскоро дипломирани архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти. Възниква от интереса към началния етап в творчеството на младите архитекти и желанието те да бъдат подкрепяни при навлизането им в професионалния свят.

Архитектурният факултет на Варненския свободен университет номинира проектите на двете свои възпитанички. Проектът на Олга Голант е за сграда на кметство „Младост“ в района на Цирковата площадка във Варна. Той бе отличен като най-добра дипломна работа от Териториалната организация на Научно-техническите съюзи. Ачилия Руфат бе номинирана с проекта си „Тетрис“ – жилищна група със смесена функция в градска среда.

Преди дни университетът получи писмо от организаторите и каталога с проекти на всички участници за Наградата за млади таланти в областта на архитектурата. По желание на организаторите каталогът ще бъде предоставен на Университетската библиотека. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР