Проектът за разширяване на третата линия на столичното метро от

...
Проектът за разширяване на третата линия на столичното метро от
Коментари Харесай

Инж. Стоян Братоев: През 2025 г. трябва да имаме метро до ж.к. "Левски"

" Проектът за разширение на третата линия на столичното метро от квартал " Хаджи Димитър " до ж.к. " Левски " е за три години и половина и би трябвало да завърши през първата половина на 2025 година. Това е тежко строителство, огромен размер от работа би трябвало да се свърши и изисква доста време ", съобщи по Българска национална телевизия проф. доктор инж. Стоян Братоев, изпълнителен шеф на " Метрополитен " ЕАД.

По думите му въпреки и мъчно построяването на софийското метро продължава. Независимо от моментните финансови проблеми работата по график не е серпантина, добави инж. Стоян Братоев. Вече е подписано съглашение с Министерството на финансите, което ще даде опция да се извършат и заплащанията.

" Засега вървим добре. Първите месеци са свързани с премествания на инженерна инфраструктура - колектори, канализационни, кабелни, всичко това в огромна степан към този момент е приключено и се стартира със същинските структури в сектора - първо на станциите, тъй като те са с по-голям размер, последователно ще стартират и на тунелите ", изясни инж. Братоев.

Той означи, че секторът е 3 километра с 3 метростанции и добави: " Това е третият стадий от строителството на третата метролиния. Остава още един стадий, който се надяваме до края на годината също да стартира ".

Според инж. Стоян Братоев местата на метростанциите са оптимално отзивчиви - първата спирка ще е до стадион " Георги Аспарухов ", втората ще е на улица " Витиня ", а третата ще е сред " Левски В " и " Левски Г ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР