Проектът за разширяване на третата линия на столичното метро от

...
Проектът за разширяване на третата линия на столичното метро от
Коментари Харесай

Инж. Стоян Братоев: През 2025 г. трябва да имаме метро до ж.к. Левски

Проектът за разширение на третата линия на столичното метро от кв. “Хаджи Димитър” до ж.к. “Левски” е за три години и половина и би трябвало да завърши през първата половина на 2025 година. Това е тежко строителство, огромен размер от работа би трябвало да се свърши и изисква доста време. Това сподели в студиото на “Денят започва” проф. доктор инж. Стоян Братоев – изпълнителен шеф на “Метрополитен” ЕАД.

По думите му въпреки и мъчно построяването на софийското метро продължава. Независимо от моментните финансови проблеми, работата по график не е серпантина, съобщи той. Вече е подписано съглашение с Финансовото министерство, което ще даде опция да се извършат и заплащанията.

“Засега вървим добре. Първите месеци са свързани с премествания на инженерна инфраструктура - колектори, канализационни, кабелни, всичко това в огромна степан към този момент е приключено и се стартира със същинските структури в сектора - първо на станциите, тъй като те са с по-голям размер, последователно ще стартират и на тунелите”, изясни инж. Братоев.

Той означи, че секторът е 3 км с 3 метростанции и добави:

“Това е третият стадий от строителството на третата метролиния. Остава още един стадий, който се надяваме до края на годината също да стартира.”

Според него местата на метростанциите са оптимално отзивчиви - първата спирка ще е до стадион “Георги Аспарухов”, втората ще е на улица “Витиня”, а третата ще е сред “Левски В” и “Левски Г”.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР