Проектът за модернизацията на военноморските сили се забави с една

...
Проектът за модернизацията на военноморските сили се забави с една
Коментари Харесай

Каракачанов иска трите проекта за модернизация на армията да се движат паралелно

Проектът за модернизацията на военноморските сили се забави с една година поради ДДС-то. Днес е последният ден, в който се доработва актуализацията му, и сега тече междуведомственото му координиране. Това разгласи от парламентарната естрада министърът на защитата Красимир Каракачанов.
Той изясни, че забавянето е поради провалената процедура от отхвърли на компанията, която завоюва, да подпише контракта. " Надяваме се първият транспортен съд да бъде признат през 2021 година, а вторият - 2022 година " , добави вицепремирът. Той изрази вяра, че трите плана за рационализация на армията ще се движат редом.
Припомняме, че Народното събрание утвърди първите два плана за 3.26 милиарда лева за рационализация на армията на 8 юни.
Пред публицисти Каракачанов разяснява и импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение поради неуспех на кабинета в бранш " Сигурност " , като акцентира, че той е по-скоро в услуга на ръководещото болшинство , за " да стегне редиците ".
" На Българска социалистическа партия ѝ е ясно, че този избор няма да мине. На тях им би трябвало стабилизиране на обединението и продължение на ръководството, с цел да могат да си вземат решение вътрешните проблеми. На тях едни предварителни избори сега не са им преференциални и този избор съгласно мен е една услуга на ръководещото болшинство и на държавното управление, с цел да консолидира редиците и да подсигурява продължение на ръководството ", добави военният министър.
По мотив следващия случай на избягал пандизчия той показа, че " въпросното общежитие е с лек режим, там самите пандизчии вървят на работа и се връщат, само че прибавен към предходния случай ситуацията на този е много неприятно ": " Предишният случай на бягство от Софийския затвор е бил много по-различен и неведнъж по-неприятен, тъй като става въпрос за внасяне на оръжие в пандиза, с което пандизчията бяга. Законодателни промени несъмнено са нужни, аз не съм експерт по тематиката " затвори ", само че, щом го споделя основният прокурор, който е най в час с тези тематики, може би се постановат, разяснява Каракачанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР