Проектът за изграждане на нови ядрени мощности на площадката на

...
Проектът за изграждане на нови ядрени мощности на площадката на
Коментари Харесай

Изграждат мрежа за мониторинг на околната среда, свързана с проекта за нови ядрени мощности в АЕЦ „Козлодуй“

Проектът за създаване на нови нуклеарни мощности на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “ доближи значим стадий, обвързван с внедряването на мрежа за мониторинг на околната среда. Проектната компания „ АЕЦ Козлодуй – Нови Мощности “ ЕАД продължава с осъществяването на императивно поставените отговорности, условия и ограничения, заложени в Заповедта на Агенцията за нуклеарно контролиране за одобряване на площадката, на която е ситуирано нуклеарното оборудване и Решението по Оценка на въздействието върху околната среда.

Въз основа на тези основни административни актове е създадена и съгласувана „ Програма за непрекъснат мониторинг на Площадка № 2, утвърдена за разполагане на ново нуклеарно оборудване – нуклеарна централа “.
 Министър Личев: В мощ е издаденият през 2015 година Оценка на въздействието върху околната среда за нова нуклеарна мощ в АЕЦ „ Козлодуй “   Министър Личев: В мощ е издаденият през 2015 година Оценка на въздействието върху околната среда за нова нуклеарна мощ в АЕЦ „ Козлодуй “  
Решението по Оценката за влияние върху околната среда (ОВОС) на министъра на околната среда и водите по отношение на капиталово предложе...

За реализирането на задачите, заложени в Програмата следва да бъде построена мрежа за мониторинг, която ще обезпечи непрестанно наблюдаване и надзор на естествените съставни елементи и фактори, и антропогенни явления в региона на Площадката.

Предвид непосредствената непосредственост на одобрената площадка до настоящата нуклеарна електроцентрала, която е с дълготраен опит в осъществяването на мониторинг на съставените елементи и факторите на околната среда, главно условие за новоизграждащата се мрежа за мониторинг е тя да бъде оптимално интегрируема със съществуващата такава на АЕЦ „ Козлодуй “.

В тази връзка „ АЕЦ Козлодуй - Нови мощности “ ЕАД организира конкурс за избор на реализатор на дейностите, които ще обезпечат внедряването на мониторинговата мрежа и на 08.10.2021 година подписа контракт за осъществяване с Консорциум „ МГУ- Енергоинженеринг “.

В консорциума вземат участие екип от висококвалифицирани специалисти, с потвърден професионален опит и експертиза в осъществяването на планове в областта на геодезията и радиологичния мониторинг. Това от своя страна е причина за сполучливото осъществяване на високоспециализирани задания в границите на Програмата, свързани със сложни действия като сондажни работи, разработване на планове като част от мрежата за мониторинг, отделяне на контролни точки за пробовземане и доставка на профилирано съоръжение. Качественото внедряване на съоръжение за мониторинг на факторите и съставените елементи на околната среда и човешкото здраве е виновна задача, чието сполучливо осъществяване е от фундаментална значимост за опазването на околната среда и надеждната и безвредна употреба на бъдещите нуклеарни уреди, ситуирани на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “.
 БЕХ: Една трета от тока у нас се изнася, АЕЦ Козлодуй работи единствено за експорт БЕХ: Една трета от тока у нас се изнася, АЕЦ " Козлодуй " работи единствено за експорт
Една трета от тока, създаван у нас, сега се изнася за прилежащи страни. Това сподели изпълнителният шеф на Българския енергиен...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР