Проектът цели да подобри контрола на домашните любимциВсички кучета в

...
Проектът цели да подобри контрола на домашните любимциВсички кучета в
Коментари Харесай

Чипират всички кучета в китайския Шенжен

Проектът цели да усъвършенства контрола на домашните любимци

Всички кучета в Шенжен подлежат на чипиране до края на 2020 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Властите в град Шенжен, Южен Китай, са се заели с амбициозната задача да чипират всички кучета  до края на тази година. Резултатите от авансово изследване демонстрират, че в града има повече от 200 хиляди кучета, като 90 % от тях са регистрирани.

Проектът за чипиране цели да усъвършенства системата за надзор на домашните любимци, заяви организация Синхуа, базирайки се локалната градска администрация и органите на реда.
още по тематиката
Микрочип с величина на зърно ориз ще бъде вграден под кожата в шията на всяко животно. Според един от ветеринарните лекари, който организира процедурата, чипирането на куче става за секунди.

Упълномощени лица ще могат да сканират чип-кода и да получават съществена информация, обвързвана с контрола на кучето, в това число неговото име и порода, както и името и информация за контакт със притежателя.

През 2019 година в Шенжен бяха признати редица разпореждания, ориентирани към възстановяване на контрола на домашните любимци. От една година в града работи електронна система, която разрешава на жителите да аплайват онлайн за документ за куче.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР