Проектът Рок междучасие“ е нов в Културния календар на Пловдив.

...
Проектът Рок междучасие“ е нов в Културния календар на Пловдив.
Коментари Харесай

Пловдивски ученици гледат филми за любими български рок музиканти в „Рок междучасие“

Проектът „ Рок междучасие “ е нов в Културния календар на Пловдив.

Той се организира в кино „ Еккоплекс “ с присъединяване на възпитаници от междинните учебни заведения в града под тепетата.  Целта му е да развива и разпространява музикалната просвета и да насърчи младежите да опознаят и обикнат българската рок музика. Затова и планът включва събития, в които известни и обичани български реализатори показват своята музика и описват за пътя на основаването ѝ, записани в кино формат за лъчение на огромен екран.

Идеята е по този метод младежите да бъдат предизвикани да развиват своите музикални заложби и да се насърчи желанието им да се занимават с музика и музикални форми.

Проектът на „ Панорама -3000 “ ООД се финансира от община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година.

Първата демонстрация от програмата,която даде старт на плана, се организира на 19 май. В нея взеха присъединяване учениците от Националната комерсиална гимназия в Пловдив, на които бе показан музикален филм за творчеството на рок – група „ Фактор “. Още със старта на плана, ползата на учениците беше огромен, залата претъпкана, а огромната изненада бе, че фронт-менът и управител на групата Веселин Тодоров – бас, китара, вокал, композитор, откри събитието.

„ Рок междучасие “ не престават до 30 юни в кино „ Еккоплекс “ Пловдив.

В понеделник 23 май ще се излъчат още две прожекции в 9.00 ч. и 11.00 ч. Ще участват учениците от СОУ „ Св. Софроний Врачански “, известно и като „ 60 – класното учебно заведение “ в регион Тракия. Поради огромния брой възпитаници, прожекциите ще са две.

Проектът „ Рок междучасие “ е ориентиран единствено към учениците от междинните учебни заведения на град Пловдив и затова няма свободен достъп за жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР