Проектът “Реставрация и реновиране на Градска художествена галерия - Пловдив

...
Проектът “Реставрация и реновиране на Градска художествена галерия - Пловдив
Коментари Харесай

Градската галерия с национален приз за реставрация

Проектът “Реставрация и реновиране на Градска художествена изложба - Пловдив ” е отличен с премия в категорията " Социална инфраструктура – Култура " на националния конкурс „ Сграда на годината – 2022 “. Обновената постройка на арх. Йосиф Шнитер е определена  от 33-членното жури с ръководител проф. доктор арх. Георги Станишев.

Церемонията по връчването на статуетки на призьорите ще се организира на 15 декември в София Ивент Център. Съгласно регламента на състезанието премия се присъжда на Галерията като вложител, на “Арко Тийм ” ООД като архитект и на “Николай Ом ” ЕООД като основен реализатор на строителството. 

Финансираните от Община Пловдив действия по реституция и реновиране на Постоянната експозиция на галерията на ул. “Съборна ” 14А в Стария град, възвърнаха великолепието на историческата постройка на Девическото учебно заведение, проектирано от арх. Йосиф Шнитер през 1881 година

Възродената постройка, в която са подредени над 300 картини и статуи от емблематични създатели на българското изкуство през последните две епохи, беше тържествено открита на 15 април и от този момент не стопира потокът от гости, впечатлени от видяното. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР