Проектът “Ремонт и реконструкция на подход на Монумент Света Богородица“

...
Проектът “Ремонт и реконструкция на подход на Монумент Света Богородица“
Коментари Харесай

Приключи ремонът на подхода към монумента на Богородица в Хасково

Проектът “Ремонт и реорганизация на метод на Монумент " Света Богородица “ завърши, оповестиха от Общината.
 Община Хасково
На публична заключителна гала бе регистрирано осъществяването на плана по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година

Кметът танислав Дечев уточни, че това е един от най-трудно изпълнените планове в Хасково. „ Този план се изпълняваше във време на растяща инфлация и Коронавирус пандемия. Но все пак строителите се оправиха и извършиха обекта по един извънредно професионален метод “, сподели в обръщението си градоначалникът.

„ Това е един от плановете в града, който демонстрира приемствеността на другите ръководства в Хасково. Около 10 години са минали откогато този план е основан, по-късно обновен, предпазен и на нас се падна достойнството да го осъществим.

Благодаря на всички архитекти, проектанти, екипа на Община Хасково, на всички които участваха в този план. Благодарение на общите ни старания от през днешния ден всеки гражданин или посетител на града може да се радва на новото парково пространство в подножието на Монумента, на спортните кътове и местата за отдих “, сподели още Станислав Дечев.
 Община Хасково
Новият зелен ъгъл за отдих в Хасково бе осветлен от отец Никола, а лентата на обекта прерязаха кметът Станислав Дечев и Калин Манолов - представител на фирмата-изпълнител.  

Строително-монтажните действия по плана бяха изпълнени в два подобекта:

- Подобект 1: Начален метод към Монумент " Св. Богородица ", велоалея и зона " Спорт "

- Подобект 2: Изграждане на пешеходна алея и велоалея

Общата стойност на плана е 1 328 477.55 лева Безвъзмездната финансова помощ от Европейски фонд за районно развиване е 864 829.72 лева, а съфинансирането от националния бюджет е 152 617.00 лева

Собственият принос на Общината е 311 030.83 лева . Началото на плана беше обещано на 13 октомври 2020 г.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР