Проектът на Технически университет – Габрово за благоустрояване на територията

...
Проектът на Технически университет – Габрово за благоустрояване на територията
Коментари Харесай

„Красива България“ одобри проект на ТУ-Габрово за благоустрояване на територията до Корпус 1

Проектът на Технически университет – Габрово за благоустрояване на територията до Учебен корпус 1 (Интеграла) ще бъде финансиран по „ Красива България “. Решението е на Управителния съвет на програмата от 5 февруари 2021 година
Общата стойност за обекта е 342 982 лева Безвъзмездната дотация е 119 975 лева, а останалите средства са от университетския бюджет. Идеята е мястото да се облагороди и да стане прелестно както за учащите, по този начин и за жителите на региона.
 Благоустрояват двора на детска градина „ Младост “ в Габрово с 350 816 лева Благоустрояват двора на детска градина „ Младост “ в Габрово с 350 816 лева
Благоустрояването на дворните площи в детска градина „ Младост “ ще бъде осъществено по „ Красива България “. Решен...
Строително-ремонтните действия ще обзет повърхност към 10 декара сред образователните корпуси 1 и 5. Предвидено е възобновяване на паркинг зоната. Прилежащата алейна мрежа ще бъде главно рехабилитирана с нови настилки, тротоари и стъпала.
Включено е парково обзавеждане с пейки, пикник маси, велосипедни стойки и съдове за боклуци. Неподдържаната растителност ще бъде почистена и на нейно място ще се направи затревяване и засаждане на дървесни и храстови типове. Ще бъдат инсталирани LED осветители, видеонаблюдение и поливна система, които в този момент липсват.
Съгласно Националния проект за деяние по заетостта през 2021 година част от служащите на обекта би трябвало да са безработни, за които ще бъдат основани краткотрайни работни места. Мярката подкрепя регистрирани в бюрата по труда лица посредством образование в региона на архитектурата и строителството, опазването на здравето и обществените услуги.
Справка в регистъра на план „ Красива България “ сочи, че в акция 2021 година са подадени общо 97 оферти, като са утвърдени 53. Технически университет – Габрово е единственото висше учебно заведение от страната, кандидатствало за финансиране. Предстои сключване на съглашение с Министерството на труда и обществената политика. Срокът за осъществяване е до края на месец ноември тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР