Проектът на Община Габрово за създаване на зали за тенис

...
Проектът на Община Габрово за създаване на зали за тенис
Коментари Харесай

Нови тренировъчни зали за тенис на маса и бойни спортове ще има в Габрово

Проектът на Община Габрово за основаване на зали за тенис на маса и бойни спортове ще бъде финансиран със средства по „ Красива България “ при Министерството на труда и обществената политика. Това реши Управителният съвет на програмата по време на вчерашното си съвещание.
Одобреният бюджет за обекта е 215 990 лева, като приносът на Община Габрово е 109 075 лева със период за осъществяване до края на 2020 година
Предвижда се преустрояване на подпокривното пространство в спортното хале на комплекс „ Христо Ботев “, което не се употребява сега. Строителните работи ще обзет малко над 600 кв. м., те ще разделят помещението на две за потребностите на двата спорта, ще има обща част за физическа подготовка, съблекални и санитарни възли. Включена е доставка и монтаж на техника за инсталациите – отоплителна, вентилационна, водопроводна, електрическа, пожароизвестителна.
Капацитетът на новите подготвителни зали е за 30 души общо, като се чака по 100 индивида на ден да ги посещават. В момента базата се употребява от спортни клубове по акробатика, гимнастика, бокс, джудо, лека атлетика, спортна пукотевица, тенис на маса и корт, футбол.
Бенефициентите по програмата са задължени да плануват професионално образование за придобиване на подготовка. Мярката подкрепя регистрирани в бюрата по труда безработни посредством образование в региона на архитектурата, строителството, опазването на здравето и обществените услуги. Процент от служащите на обекта ще са безработни, за които ще бъдат обезпечени краткотрайни работни места.
В интервала 2014 – 2016 година в спортното хале бе осъществен главен ремонт посредством внедряване на модерни ограничения за енергийна успеваемост със средства от Националния поверителен екофонд. През 2013 година след огромната стихия покривът на халето бе изцяло ремонтиран. Прозорците и вратите са с нова алуминиева дограма, направена е топлоизолация на фасадите и вътрешните пространства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР