Проектът на големите клубове в Премиър лийг, придобил популярност като

...
Проектът на големите клубове в Премиър лийг, придобил популярност като
Коментари Харесай

Project Big Picture се проваля в зародиш, темата стигна до премиера на Великобритания

Проектът на огромните клубове в Премиър лийг, придобил известност като Project Big Picture, е напът да бъде закрит още в началната си фаза. В неделя " Дейли Телеграф " разкри детайлности към проекта, стартиран главно от Ливърпул и Манчестър Юнайтед, който планува няколко огромни промени, измежду които намаляването на броя на тимовете от 20 на 18, отпадането на шампионата за Купата на лигата и мача за Къмюнити шийлд, специфичен статут за клубовете от огромната шестица плюс Евертън, Уест Хам и Саутхамптън, смяна на болшинството, с което се взимат значимите решения в лигата и така нататък

Проектът получи утвърждението на ръководителя на Английската футболна лига Рик Пери, само че провокира остра реакция от управлението на Премиър лийг. Вчера в полемиката се включи даже министър председателят на Англия Борис Джонсън, който чрез своя представител също се изрече срещу концепцията. Футболната асоциация на Англия пък даде да се разбере, че в случай че се стигне до гласоподаване, ще употребява своята " златна акция ", с която може да блокира всяко решение, взето от останалите акционери в Премиър лийг.

Според " Дейли Мейл " основателите Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще създадат опит да запазят възможностите на плана на незабавна среща, на която ще участват представителите на 20-те елитни клуба. Тя би трябвало да се състои по-късно тази седмица. Изданието прибавя, че през вчерашния ден притежателите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед Джон Хенри и Джоел Глейзър са провели диалог, в който да уточнят по-нататъшните си дейности и по какъв начин планът да бъде придвижен напред макар опозицията против него. Двамата изрично поддържат мнението, че календарът би трябвало да бъде омекотен, с цел да могат огромните клубове да бъдат конкурентоспособни в бъдещия уголемен формат на Шампионската лига.

За момента осем клуба са декларирали, че няма да поддържат плана, твърди " Дейли Мейл ". Това са Уест Хам, Брайтън, Бърнли, Кристъл Палас, Фулъм, Шефилд Юнайтед, Уест Бромич и Лийдс. Останалите 10, без Ливърпул и Юнайтед, са отказали да разкрият позицията си, макар че за момента се твърди, че Манчестър Сити, Арсенал, Челси и Тотнъм са " за ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР