Проектът Дигитална  култура - наследство за бъдещето е един от

...
Проектът Дигитална  култура - наследство за бъдещето е един от
Коментари Харесай

Дигитална култура - наследство за бъдещето на финала за иновативни проекти във Виена

Проектът " Дигитална  просвета - завещание за бъдещето " е един от финалистите на Innovation in Politics Awards 2018. Целта на плана е да се реализира първата стратегия за цифровизация на историческото завещание на град Пловдив. За да се реализира това, община Пловдив реши да работи с шестте най-важни локални културни институции, където огромна част от културното завещание се съхранява.

По време на плана бе основан съвременен цифровизиран център, състоящ се от две непрекъснати уреди за цифровизация, както и четири спомагателни мобилни цифровизирани станции, ситуирани в партньорски културни институции. Като част от плана е извършено етнографско изследване от представители на ромската общественост за дигитализиране на локалното историческо завещание. Проектът обезпечи усъвършенстван достъп до музейни сбирки и архивни запаси. Успешно реализира задачата си да сътвори минимум 50 000 цифрови обекта, които показват материалното и нематериално културно завещание на община Пловдив.

Innovation in Politics Awards 2018 ежегодно отличават най-впечатляващите начинания и новаторски практики в обществената сфера. Тази година рекорден брой от шест политически плана от България съумяха да се класират измежду финалистите на Innovation in Politics Awards 2018. Те бяха селектирани от интернационално жури, което утвърди 80 финалиста в над 600 номинации. Победителите в осемте категории ще бъдат обявени на церемония гала на 17-и ноември в Кметството на Виена, Австрия пред 500 политически, бизнес и културни посетители от цяла Европа. Ако " Дигитална  просвета - завещание за бъдещето " бъде отличен, кметът Иван Тотев ще одобри премията във Виена.

Традиционно премиите " Иновации в Политиката " са най-престижното европейско отличие в обществената сфера. Те се връчват всяка година, с цел да дадат самопризнание на най-смелите, изобретателни и ефикасни политически практики в Европа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР