Проектът Демократична България“ ще бъде приключен, ако се осъществи коалицията

...
Проектът Демократична България“ ще бъде приключен, ако се осъществи коалицията
Коментари Харесай

Биков: Проектът ДБ приключва след коалицията си с ПП

Проектът „ Демократична България “ ще бъде завършен, в случай че се реализира обединението сред тях и „ Продължаваме промяната “. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той съобщи, че обвиняванията към ГЕРБ за закъснение на правосъдната промяна с 8 дни са изцяло безпочвени. Нещо повече, съгласно него, в случай че една толкоз значима промяна зависи от 8 дни, тогава нещата са чисто и просто елементарна политика без никакво отношение към самата промяна всъщност.

Биков подсети пред БНР, че законопроектът е импортиран в края на декември и прегледан за по-малко от месец, който е удостоверение, че няма закъснение и той е работен по бързата писта. В същото време той акцентира, че 6-7 текста от този закон са противоконституционни и не е изключено до няколко месеца Конституционен съд да вземе решение по въпроса.

„ Съдебна промяна се прави от парламент, който е извършил главната си функционалност да излъчи държавно управление. Това не е правосъдна промяна, а отблъскване на номера. Ако би трябвало да се промени Конституцията, дано да се промени. След това въз основата на конституционното болшинство да се премине към промяна. Трябва да създадем неща, които да са устойчиви “, съобщи Биков.

Той е безапелационен, че в отишлото си Народно събрание не е имало условия за провеждането на правосъдна промяна.

„ Нямаше условия в този парламент да се одобри правосъдна промяна, не е отговорна нито една партия. Виновно е заедно цялото 48 Народно събрание, което не можа да избере държавно управление “, съобщи Биков.

По отношение на желаната оставка на кмета на Пловдив Здравко Димитров от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, Биков разяснява следното: Действията на кмета на Пловдив вредят на партията, не сме съгласни с тях и го призовахме да подаде оставка. Негово право да я подаде или не. Това е нашият знак да се разграничим от неговата неприемлива политика. Причините оставката му са сложни, а освен един или различен проблем.

Депутатът от ГЕРБ счита, че със своята политика по отношение на българите и България районен съд Македония си е самоналожила несъгласие. „ Това, което се случва там не дава съществени вероятности РСМ да стартира договаряния с Европейски Съюз. Ние чакаме РСМ да бъде една европейска правова страна. Да извършва най-малко минималната критерии за участие “, сподели той и добави, че в лицето на Европейски Съюз ние имаме мощен съдружник по проблема с РСМ.

Според него проблемите, които имаме със Скопие, няма да могат да бъдат решени с един размах. Това ще бъде дълъг развой, който ще изисква доста работа от наша страна за смяна на македонското общество. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР