Проект за промени в Закона за личната помощ внасят от

...
Проект за промени в Закона за личната помощ внасят от
Коментари Харесай

ИТН иска промени в Закона за личната помощ. ДПС в Закона за обществените поръчки

Проект за промени в Закона за персоналната помощ внасят от партия " ИТН ". Като претекст за това депутатът Станислав Балабанов уточни задачата да бъде усъвършенстван механизмът, по който се дава помощ на хората с увреждания и да не бъдат допускани " злоупотреби посредством обвързването на правоимащите с компрометираната ТЕЛК система ".

" Крайно време е майките на децата с увреждания да получат своето, за което толкоз дълго време пълнят площадите у нас ", съобщи Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

" Знаете борбата на майките на децата с увреждания, която продължава повече от две години и половина, не престават да стоят на палатка в триъгълника на властта, тъй като в последните години ръководството на ГЕРБ съзнателно потъпкваше и не правеше промени във връзка с този закон ", сподели още Балабанов. 

Междувременно, в кулоарите на Народното събрание от Движението за права и свободи оповестиха, че са внесли промени в Закона за обществените финанси и в Закона за публичните поръчки. В първия е записано, че разпределянето и преразпределянето на обществени средства от Министерски съвет би трябвало да става единствено след решение на Народното събрание. А измененията в Закона за публичните поръчки плануват възбрана на така наречен " ин хаус " процедурите.

" Ние доста деликатно следим публичния спор по отношение на антикорупционните ограничения и законодателство и с първия закон отстраняваме опцията за " ин хаус "  процедури. Върху тях тегне съмнението на обществото, че са врата към корупционни практитики. Също по този начин в този закон отстраняваме и рамковите съглашения, към които има същите съмнения ", сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

" В Закона за обществените финанси отстраняваме опцията да се раздава обществен запас релативно непрозрачно с постановления на Министерски съвет. Казвам релативно, тъй като, несъмнено, тези средства са обществени – разгласяват се на страниците на Министерството на финанстите и на Министерски съвет, само че на практика по тях няма спор ", обясни националният представител. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР