Проект за отваряне на цех за производство на олово предизвика

...
Проект за отваряне на цех за производство на олово предизвика
Коментари Харесай

Проект за цех за олово разбуни духовете в Стара Загора

Проект за отваряне на завод за произвеждане на олово провокира всеобщо неодобрение измежду жителите на Стара Загора, оповестява БНР.

Според хората вредата от този тип тежки метали е прекомерно сериозна за здравето, заради което градежът не трябва да се позволява.

В обществените мрежи към този момент се провежда и петиция против капиталовото желание, за което стана ясно след съобщение на общината за публично разискване на отчет за оценка на въздействието върху околната среда с всички приложения към него. То ще се състои идващия понеделник.

Идеята за цеха е на компания от Свищов, която възнамерява да го построи в старозагорския квартал Административнопроцесуален кодекс. Дали обаче подобен ще има в града, ще реши Регионалната ревизия по околна среда и водите.

По думи на кмета на Стара Загора Живко Тодоров още през юли предходната година до Регионална инспекция за опазване на околната среда е било изпратено мнение по случая, защото тя е способената институция. Той се разгласи твърдо срещу плана и прикани жителите за интензивност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР