Проект на Закон за събиране на вземанията срещу колекторските фирми

...
Проект на Закон за събиране на вземанията срещу колекторските фирми
Коментари Харесай

Нинова готова с проект на Закон за колекторските фирми

Проект на Закон за събиране на вземанията против колекторските компании приготвя вицепремиерът и министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

Тя изясни, че е реализирано политическо единодушие да се постави ред и правила в колекторските компании. 
Нинова: Спечелихме на първа инстанция, мобилните оператори няма да подвигат цените*
Спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори. Административния съд в София-град се произнесе и удостовери нашите изводи...
Прочети повече
" Ще има обществен указател на компаниите, които се занимават със събиране на вземанията какъвто до момента не е имало. Регистърът ще се води в министерството от Комисията за отбрана на потребителите. Ще има условия към компаниите, които се занимават с тази активност за 500 000 лв. капитал, в предмета на активността им да е вписано, че ще се занимават с тази активност, членовете на управителните органи на такива компании не би трябвало да са осъждани и против тях не би трябвало да има наказателни преследвания за закононарушения от общ темперамент ", изясни министърът.

„ Наясно сме против какво се изправяме. Наясно сме каква мощ имаме против себе си и какво може да последва от това, което може да стане “, разяснява Нинова и добави, че все пак няма да се откаже.

" Хората имат потребност от тази протекция, имат потребност да видят, че има страна и че тя няма да разреши произвол върху тях и фамилиите им ", безапелационна бе тя.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР