Проект на стойност над 3 млн. лв. ще модернизира морското

...
Проект на стойност над 3 млн. лв. ще модернизира морското
Коментари Харесай

Стартира проект за интегрирано морско наблюдение


Проект на стойност над 3 млн. лева ще модернизира морското наблюдаване
(снимка: CC0 Public Domain)

Старт на плана за внедряване на интегрирано българско морско наблюдаване (ИнБулМарС) оповестиха от Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията.

Общият бюджет на плана ИнБулМарС 2 е 3 017 090 лева, от които 2 262 817 лева (85%) са предоставени от Европейския фонд за морско дело и риболовство, а националното съфинансиране е в размер на 754 272 лева (15%).
още по тематиката
С осъществяването на план ИнБулМарС 2 ще бъде построена национална инфраструктура и също така ще бъде доставен, конфигуриран и персонализиран графичен потребителски интерфейс за интегрирано морско наблюдаване.

Реализацията на плана ще сътвори нужните условия за осъществяване на трансграничен и транссекторен продан на информация в границите на България и на територията на Европейския съюз, основан на модела за данни на CISE, прецизираха от министерството.

Откриващата среща по плана е планувана за 23 юни във Варна. Крайният период за осъществяване на плана е 4 февруари 2023 година като Изпълнителна организация „ Морска администрация ” е бенефициент.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР