Проект на Община Търговище за ремонт на спортна площадка в

...
Проект на Община Търговище за ремонт на спортна площадка в
Коментари Харесай

Община Търговище спечели проект за ремонт на спортно игрище в I СУ „Св. Седмочисленици“ 

Проект на Община Търговище за ремонт на спортна площадка в I СУ „ Св. Седмочисленици “ е утвърден за финансиране по Годишната стратегия на министрите на образованието и науката и на младежта и спорта.

Близо 65 000 лева ще бъдат вложени в асфалтиране на 2,3 дка игрище в двора на учебното заведение. Ще бъдат закупени и 6 нови баскетболни табла, порти за футбол и нова мрежа за волейбол.

Според разпоредбите на програмата, всяка Община можеше да кандидатства единствено с едно планово предложение. В Търговище решението бе взето след допитвания за потребностите на другите образователни заведения. Под внимание бе взет и броят на децата, които се образоват в тях. I СУ пък е измежду най-големите учебни заведения както в общината, по този начин и в региона, с брой от 1171 ученици.

Припомняме, че в края на 2021 година Община Търговище бе утвърдена по същата стратегия за осъществяване на идентични поправки и във II СУ „ Никола Маринов “. Дейностите там към този момент са в ход.

През тази година програмата се финансира с 3,6 млн. лева от постъпленията от хазарт. Основание за това е Законът за хазарта, в който е написано, че не по-малко от 10% от приходите отиват за поддръжка, ремонт, реорганизация или основаване на нови спортни обекти в учебните заведения.

Общо 9 оферти са утвърдени по програмата през тази година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР