Продуцентът Маги Халваджиян не крие своята неприязън към попфолк жанра.

...
Продуцентът Маги Халваджиян не крие своята неприязън към попфолк жанра.
Коментари Харесай

„ШОУ“: Софи Маринов и Азис направили Халваджиян богат

Продуцентът Маги Халваджиян не крие своята злост към попфолк жанра. Категорично го изключи от неговите продукции. Едва в последния сезон на „ Като две капки вода “ реши да си вдигне рейтинга, като пусне на участниците да имитират Милко Калайджиев и Софи Маринова. Целта беше да иронизира паметните облици в чалгата. Най-много насмешки отнесе ромският славей Софи Маринова. Явно обаче Маги е не запомнил от кое място е натрупал първичния си капитал, посредством който е сбъднал огромната си фантазия – да бъде самостоятелен продуцент. Всеизвестен факт е, че Маги е снимал фолкклипове за някои от представителите на този род. Именно от клипове на тези, на които се подиграва през днешния ден, дължи триумфа си. „ ШОУ “ си направи труда да намери кои чалга клипове е режисирал Маги Халваджиян – върлият съперник на лекия род. Започваме първо със Софи Маринова, която бе омаскарена в неговото шоу и показана като нещо извънредно неприятно. Маги е снимал тоталните шлагери на Софка „ Стари рани “ и „ Плачещо сърце “ през 1998 година Това е времето на най-долнопробните клипове – нито има резултати, нито светлини, нито концепция, нито нищо. А визиите на певиците са повече от противни и надалеч от сексапила, който ръсят през днешния ден. Година по-късно още веднъж е работил с етрополската звезда – снимал е „ Аз и вятърът “ и „ Моят сън “. Той е режисьор и на дуета й със Слави Трифонов „ Единствени “, с който аплайваха за Евровизия през 2005 година


Кадър от бруталния клип " Стари рани " на Софка

Творчеството му не стопира дотук. Той е режисьор и на едни от най-стряскащите клипове на Азис – „ Ето ме “ (2001 г.), „ Няма “ (2002 г.), Всеки път “ (2003 г.), „ Никой не може “ (2003 г.) и „ Някой ден “(2006 г.). По това време Васко е същинско събитие, визията му прилича травестит от някое кабаре. В „ Никой не може “ Азис е на главата си с прословутия полилей, за който се приказва и до през днешния ден.
Халваджиян е снимал още дуета на ДесиСлава и Руслан „ Мила моя, благи мой “, както и „ Да се завърнеш “ на Бони. Интересното е, че е работил и с Пеперудата Кати - „ Най ми е добре “ (1999 г.), „ Сън “ (1999 г.) и Нон-стоп “(2001 г.) са негови. В интерес на истината Маги не крие, че е работил за фолкиндустрията. Няма и по какъв начин да бъде прикрито, в противоположен случай би си замълчал. Твърди, че работата му като режисьор на безумните фолкклипове са му дали скъпия опит в продуцирането и режисурата. „ Винаги съм бил пряк до болежка. Още тогава съм казвал на артистите, че песните им въобще не ми харесват. Но ще направя клиповете им неповторими, тъй като съм експерт “, споделя той за всичките си 500 клипа в този род.


Азис с полилей на главата

Фенове на „ Като две капки вода “ недоволстват от неналичието на фолк в предаването. „ Не може да твърдиш себе си за експерт и да изключваш най-масовия род в България, единствено тъй като ти и благото ти семейство сте върли съперници. Тук не става въпрос дали слушаш такава музика или не. Но е неуместно да се имитира безумния Деян Неделчев-Икебаната, а реализатори като Глория, Ивана, Азис и така нататък да се жигосват като нещо неприятно. Той доста ще завоюва, в случай че покаже фалшификати на Сашка Васева, Луна, Кондьо… Хората ще се заливат от смях “, пишат в обществените мрежи разпалени почитатели на имитаторското шоу.

В първите два сезона на шоуто участваха единствено артисти и артисти, негови близки. От третия сезон реши да ускори интереса, като прибави към участниците и фолкзвезда. Тогава предложения Азис, а в идващия сезон Преслава. В петото издание, което върви към своя край, взе участие ДесиСлава. Натрупаха публика с топимената в чалгата, само че още веднъж не позволи да се имитират такива реализатори. Азис дълго го умолявал да имитира Цеца Величкович, само че Халваджиян изрично отказал. Лепа Брена, която бе специфичен посетител на един от концертите, също била помолила екипа да я включат в имитациите и да се гледа от първия ред в залата. Маги още веднъж не се съгласил. Виждаме обаче, че Миро съумя да го убеди да направи Милко Калайджиев и неговата ария за „ пиленцата “. Сега Михаела Маринова направи сполучливо преобразяване в облика на Софи Маринова. Двете осъществявания се трансфораха в същинска сензация и са едни от най-коментираните и гледани в обществените мрежи.

Павлина КРАСИМИРОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР