Продуктивността на работното място е основен показател за ефективност на

...
Продуктивността на работното място е основен показател за ефективност на
Коментари Харесай

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Продуктивността на работното място е главен индикатор за успеваемост на чиновниците. Постигането на висока работливост на работа обаче постоянно се оказва съществено предизвикателство. Нерядко дилемите, които сме си сложили при започване на деня, освен че не понижават, а даже се усилват в неговия край. Това неизбежно води до изключителна работа и нараснали равнища на стрес и тревога. По този метод се основава снежна топка от фрустрация, демотивация и още по-голям спад в продуктивността. На 28 октомври ще се организира онлайн събитие, на което приети кариерни ментори и бизнес консултанти ще навлязат в елементи за сполучливите способи за повишение на продуктивността.

Най-важното, което би трябвало да знаем за реализиране на висока работливост, е от кое място да стартираме. Вижте петте съвета за повишение продуктивността на работа и отбягване на непотребния стрес на водещата кариерна общественост Career Show :

1. Планирайте и организирайте времето си авансово. Добре е да имате ясна визия какво ви чака денем. Планирайте деня си авансово като започнете с най-наложащите и трудоемки задания. Уверете се, че сте свършили незабавното, преди да започнете работа по второстепенни отговорности. В течение на работния ден е елементарно да се разсеем със задания, които не са предпочитани, тъй като сътрудник или шефът ни е помолил за това. Така фокусът ни се измества от главните цели, които сме си сложили за деня. Приоритизирайте вярно. С времето ще се научите кой ангажимент какъв брой време ви лишава и по този начин ще можете да бъдете гъвкави в графика си. Предварително плануваните задължения, в това число и персонални, ви разрешават освен да спестите време, само че и да се чувствате задоволени в края на деня.

2. Правете по 10 минути отмора на всеки час работа. Повече от час почивки в течение на работния ден? Това е толкоз доста изгубено време! Всъщност, разнообразни изследвания сочат, че за 8-часов работен ден чиновниците са действително продуктивни за интервал от 3 до 4 часа. Какво се случва през останалото време? Дискусии, оперативки, време, прекарано в обществените мрежи... Не се чувствайте гузно, че си почивате. Кратките почивки усилват концентрацията, творчеството и паметта и усъвършенстват умеенето ни да вземаме верни и уравновесени решения.

3. Не вършете по няколко неща по едно и също време . “Ability to multitask ” е може би наложителна точка в раздела за меки умения на всяка автобиография. Мултитаскингът обаче е нож с две остриета. Той може да бъде върховен пилотаж, само че също по този начин може да срине работния ви ден изоснови. Необходимостта от мултитаскинг е наложена от актуалния бизнес свят, само че както знаем еволюцията е провокирана от събитията се движи със забавяне. С други думи, човешкият мозък не е надъхан да работи добре при мултитаскинг, какъвто го познаваме в работни условия. Проучвания на успеваемостта при мултитаскинг се вършат от десетилетия насам и сочат, че продуктивността при постоянно сменяне на дилемите може да падне с до 40%. Организирайте деня си по този начин, че оптимално рядко да ви се постанова да работите по няколко задания по едно и също време.

4. Отделете време всяка седмица за цялостно възобновяване и релакс. Качествената отмора е от първостепенно значение за качествената работа. Оберете плодовете на труда си. Не инвестирайте персоналното си време в работа. Ангажираността на съзнанието в работния развой даже в дните за отмора крие висок риск от “прегаряне ”, демотивация и даже меланхолия. Отделете 1 ден в седмицата, който да посветите на всичко, което харесвате и ви кара да сте щастливи, отвън работата.

5. Не забравяйте да се хидратирате и храните пълноценно . Не, сандвичът, солетите и кафето на бюрото ви не са пълноценна храна. Дехидратацията и неналичието на пълноценни хранителни субстанции, от които тялото ни се нуждае, с цел да действа добре, водят до отмалялост, главоболие, нервност и така наречен “мозъчна мъгла ”. Колкото и да сте заети, не забравяйте да пиете вода и отделите време за пълноценно хранене денем.

Още потребни препоръки и на практика насоки за повишение на продуктивността на работа и отбягване на непотребния стрес и “прегаряне ” ще чуете на. Събитието ще се организира онлайн на 28 октомври, а присъединяване е гратис след наложителна регистрация на:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР