Продуктите на „Ел Би Булгарикум“ навлизат в търговската мрежа на

...
Продуктите на „Ел Би Булгарикум“ навлизат в търговската мрежа на
Коментари Харесай

Продуктите на „Ел Би Булгарикум“ навлизат в търговската мрежа на ЦКС в цялата страна

Продуктите на „ Ел Би Булгарикум “ навлизат в комерсиалната мрежа на Централен кооперативен съюз (ЦКС) в цялата страна и ще бъдат предлагани на цените от фирмените магазини на държавната млекопреработвателна компания.

Това става допустимо след подписаното през днешния ден Споразумение за съдействие сред „ Ел Би Булгарикум “ ЕООД и Централен кооперативен съюз. Документът беше парафиран от изпълнителните шефове на двете сдружения Владимир Русев и Максим Иванов, в наличието на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и министъра на земеделието Явор Гечев.

Припомняме, че сега държавната млекопреработвателна компания предлага на крайните си клиенти краве сирене за 12,90 лева./кг. и кашкавал за 15,90 лева./кг. Това ще бъде цената, на която ще се продават и в комерсиалната мрежа на ЦКС.

Изпълнителният шеф на „ Ел Би Булгарикум “ ЕООД Владимир Русев изясни, че държавната компания има подготвеност да започва със 100 тона подготвена продукция, като първата доставка в магазин в София, ще бъде осъществена още през днешния ден.

„ Започваме зареждане на магазините в София и Пловдив, а поетапно ще бъдат изпълнени доставки и до магазините в другите обитаеми места “, уточни Русев.

Той акцентира, че това е единствено първата стъпка от един развой, който е обвързван с увеличение на мощностите и потенциала на компанията, а на по-късен стадий и разширение на продуктовата гама.

Заместник-председателят на Централен кооперативен съюз Ваня Буюклиева уточни, че ЦКС има към 3 500 търговски обекта в цялата страна, като 500 от тях са под марката „ КООП “, в които поетапно ще бъдат зареждани и предлагани продуктите на „ Ел Би Булгарикум “ ЕООД. Много от тези обекти са в дребни обитаеми места и труднодостъпни региони, в които няма други магазини.

„ С това съглашение усилваме доста комерсиалния дял на „ Ел Би Булгарикум “ и се надяваме по пазарен метод да повлияем на цените “, сподели министър Никола Стоянов и добави, че точно конкуренцията е най-хубавият и обективен метод за контролиране на пазара.

„ Чрез държавното сдружение “Ел Би Булгарикум” ще покажем, че може да има качествени артикули, които да съблюдават всички правила на производството и да се оферират на конкурентни цени”, сподели още Стоянов.

„ През утрешния ден, в осведомителния уебсайт www.foodprice.bg, ще бъде оповестена информация за цените на 2 търговски вериги, които потвърдиха, че се включват в нашата самодейност “, сподели Никола Стоянов в отговор на журналистически въпроси.

По думите му напъните на държавното управление са ориентирани, от една страна, към преодоляване на цените на храните, а от друга – към минимална интервенция на страната в пазара.

Министърът на земеделието Явор Гечев разяснява, че продуктите на „ Ел Би Булгарикум “ са пример за качество, а освен за цена и че предприятието е правоприемник на някогашния институт по млякото. Затова и напъните са ориентирани към обезпечаването на по-голям достъп до техните артикули, на оптимално ниски цени.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР